TESTO PRHKO, A NADEV PREUKUSAN Korpice sa ovim sezonskim voćem odmah će vam se dopasti
Niko neće moći da im odoli.
Korpice s jagodama
Za korpice:
200 g oštrog brašna
100 g maslaca
80 g šećera
1 jaje
malo soli
Za krem:
500 ml mleka
120 g šećera
1 kesica pudinga od vanile
2 jajeta
malo soli
Za dekoraciju:
150 g jagoda
50 g listića badema
Priprema:
Maslac dobro izmešajte s brašnom. Dodajte šećer i jaje, pa zamesite prhko testo. Ostavite ga da stoji oko pola sata u frižideru da se dobro ohladi. Potom ga razvijte na debljinu od pola centimetra i modlom vadite kolutove. Kalupe podmažite i pospite brašnom, pa obložite kolutovima testa. Pecite ih oko 15 minuta na 200 stepeni. Pečene korpice izvadite iz kalupa i ostavite da se ohlade. Šećer i puding od vanile izmešajte, dodajte malo hladnoga mleka, jaja i dobro umutite. Kada ostatak mleka provri, u njega sipajte pripremljenu smesu. Kuvajte je, uz mešanje, da dobijete gusti krem. Prohlađeni krem sipajte u korpice i ukrasite s jagodama. Na kraju pospite listićima badema.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
KOMBINACIJA KOJA SE BRZO SMAŽE Jagode sa vanilom su deci najomiljene!
Kremasto zadovoljstvo u čaši.
ELEGANTNA TORTA ZA SVE PRILIKE Zamrznuta poslastica od jagode je slatka, neodoljiva
Iskoristite dok im je sezona.
LAGANA I OSVEŽAVAJUĆA POSLASTICA Torta Laganini opravdava svoj naziv
Laka za pripremu, a laka i za jelo.
BEZGLUTENSKA TORTICA Preukusna poslastica koju mogu svi da jedu, a neće vam teško pasti
Neodoljivo je, videćete.
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
BOEM KOCKE Kolač u savršenom spoju sa orasima, a svi će vam tražiti dodatak
Fenomenalni desert nestaće sa stola čim se postavi, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
ROLAT SA MAKOM Očaravajući desert mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Služite samostalno ili pospite šećerom u prahu.
ČOKOLADNI KOLAČ SA KOKOSOM Gotov očas posla, nema jaja, a ne treba da palite mikser
Uspeva svima, a oduševiće sve sladokusce.
DOMAĆE TOBLERONE Fantazija ukusa, nestaće sa stola čim se postave, a tajna je u ovome
Neodoljivi i ukusni, ulepšaće svaku svečanu trpezu.
Komentari (0)