BRZO I BEZ PEČENJA Plazma kocke, senzacija ukusa
Plazma u kombinaciji sa čokoladnim bananicama i neodoljivom kremom
Sastojci:
- 150 grama mlevenog plazma keksa
- 125 grama putera
- 125 grama mlevenih oraha
- 100 grama šećera u prahu
- 100 ml soka ili mleka
Fil
- litar mleka
- dva pudinga od vanile
- tri kašike brašna
- deset kašika šećera
- jedan vanilin šećer
- 250 grama putera
I još
- osam čokoladnih banica
- četrnaest keksa
- dve šlaga za ukras
Priprema
Kora
Pomešajte puter sobne temperature sa svim ostalim sastojcima i poređajte na pleh tako da sloj keksa bude 20 × 25 cm. Stavite u frižider da se stegne pre nanošenja fila.
Fil
Puding, brašno, šećer i vanilin šećer pomešajte sa malo mleka i kuvajte u ostatku mleka. Preko vrućeg fila stavite najlonsku foliju da se kora ne uhvati. Ostaviti da se ohladi na sobnoj temperaturi.
Umutite puter dok ne postane penast, pa dodajte kašiku po kašiku fila, neprestano mešajući mikserom. Na kraju sve kratko promešajte dobro da dobijete finu glatku kremu.
Nanesite polovicu fila na podlogu od keksa, preko rasporedite kekse umočene u mleko. Naseckajte čokoladne banane na ostatak fila i nanesite preko keksa.
Kolač prekriti folijom i ostaviti preko noći u frižider da se fil stegne i da se sjedine ukusi. Sutradan dekorisati šlagom.
Možda vas zanima:
MISTERIJA S KARAMEL BOMBONIMA: Fantastičan kolač – sočan, kremast i izdašan
Prava poslastica za ljubitelje karamela i lešnika
STARINSKA POSLASTICA IZ NANINOG KUVARA Veličanstvena torta sa orahom, fantazija dobrog ukusa
Donosimo recept za najukusniju tortu od oraha koji ćete prenositi s kolena na koleno! Već nakon prvog zalogaja ostaviti će vas bez daha
UKUS O KOME SE PRIČA Čokoladna torta, kraljica slasti
Kolač sa mascarpone sirom i čokoladom
ORGINAL RECEPT ZA HIT POSLASTICU Domaći Vieneta sladoled, rashladite se sa stilom
I kolač i sladoled, po želji. Ako ga hladite kolač, ako zamrzavate sladoled. Odličan za razne kombinacije, čokoladu, keks i lešnik
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)