KREMASTA TORTA ZA SVE PRILIKE Bela poslastica koja će vas oboriti s nogu!
Odmah ćete je pojesti.
Bela torta
Sastojci:
Za kore:
300 g oštrog brašna
300 g mekog brašna
1 prašak za pecivo
200 g margarina ili maslaca
2 jajeta
200 g šećera
200 ml kisele pavlake
Za fil:
1,2 l mleka
200 g šećera
10 kašika gustina
2 vanilin šećera
200 g margarina
Za glazuru:
200 g bele čokolade
5 kašika ulja
Priprema:
Brašna pomešajte sa šećerom, pa utrljajte maslac. Dodajte jaja, pavlaku i prašak za pecivo, pa sve dobro izmesite dok ne dobijete ujednačeno testo. Testo ostavite u frižider poklopljeno kesom 2 sata da odstoji. Izvadite, pa premesite sa malo brašna jer se lepi. Podelite testo na 5 jednakih delova. Svako testo razvucite veoma tanko na pobrašnjenoj podlozi, pa namotajte na oklagiju i prenesite na obrnuti veliki pleh koji ste posuli sa malo brašna. Zatim na tom velikom plehu završite razvlačenje. Za to vreme zagrejte rernu na 180 stepeni. Stavite koru da se peče otprilike 12 minuta. Kora će prvo biti mekana, skinite je na krpu drmanjem tepsije levo-desno. Posle će kora biti tvrda i lomljiva, pa pazite. Najbolje ako imate 2-3 tepsije, pa dok se jedna peče, drugu razvlačite. Kada ispečete kore, ohladite ih. Umutiti 200 ml mleka, gustin, vanilin šećer i šećer, a ostatak mleka stavite da provri. Kad provri, zakuvajte i mešajte dok se ne zgusne. Kada se zgusne, sklonite sa vatre i ostavite da se hladi. Umutite penasto margarin i dodajte mu mlak krem i sve umutite. Premažite 4 kore po četvrtinom krema i poklopite petom. Na pari otopite belu čokoladu sa uljem i prelijte kolač.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
NAJLEPŠE SE SLAŽE UZ POPODNEVNU KAFU Parče ove torte sa pomorandžom i šargarepom ulepšaće vam dan
Neuobičajeni spoj sastojaka.
TORTA KOJA NIKAD NE IZLAZI IZ MODE Reforma je najprepoznatljiva među poslasticama
Čokoladno i kremasto zadovoljstvo.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)