KREMASTA TORTA ZA SVE PRILIKE Bela poslastica koja će vas oboriti s nogu!

Alo.rs

14:00

Slatki kutak 0

Odmah ćete je pojesti.

torta
Shutterstock

Bela torta

Sastojci:

Za kore:

300 g oštrog brašna

300 g mekog brašna

1 prašak za pecivo

200 g margarina ili maslaca

2 jajeta

200 g šećera

200 ml kisele pavlake

Za fil:

1,2 l mleka

200 g šećera

10 kašika gustina

2 vanilin šećera

200 g margarina

Za glazuru:

200 g bele čokolade

5 kašika ulja

Priprema:

Brašna pomešajte sa šećerom, pa utrljajte maslac. Dodajte jaja, pavlaku i prašak za pecivo, pa sve dobro izmesite dok ne dobijete ujednačeno testo. Testo ostavite u frižider poklopljeno kesom 2 sata da odstoji. Izvadite, pa premesite sa malo brašna jer se lepi. Podelite testo na 5 jednakih delova. Svako testo razvucite veoma tanko na pobrašnjenoj podlozi, pa namotajte na oklagiju i prenesite na obrnuti veliki pleh koji ste posuli sa malo brašna. Zatim na tom velikom plehu završite razvlačenje. Za to vreme zagrejte rernu na 180 stepeni. Stavite koru da se peče otprilike 12 minuta. Kora će prvo biti mekana, skinite je na krpu drmanjem tepsije levo-desno. Posle će kora biti tvrda i lomljiva, pa pazite. Najbolje ako imate 2-3 tepsije, pa dok se jedna peče, drugu razvlačite. Kada ispečete kore, ohladite ih. Umutiti 200 ml mleka, gustin, vanilin šećer i šećer, a ostatak mleka stavite da provri. Kad provri, zakuvajte i mešajte dok se ne zgusne. Kada se zgusne, sklonite sa vatre i ostavite da se hladi. Umutite penasto margarin i dodajte mu mlak krem i sve umutite. Premažite 4 kore po četvrtinom krema i poklopite petom. Na pari otopite belu čokoladu sa uljem i prelijte kolač.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading