TESTO POPUT PAMUKA Slatke kiflice neodoljive za svaku zgodu
Ukusne su i prefinjene za svakog gosta.
Mekane slatke kiflice
Sastojci:
Za testo:
450 g brašna
prstohvat soli
200 ml mleka
15 g šećera
1 kašičica suvog kvasca
1 jaje
1 žumance
25 g putera
1 kesica vanilin-šećera
Za nadev:
200 g čokolade
150 g pečenih mlevenih oraha
1 burbon vanilin-šećer
1/2 kašičice cimeta
20 ml ruma
Za premaz:
1 belance
Priprema:
Testo: U toplo mleko dodajte šećer i kvasac, promešajte i sačekajte da se kvasac aktivira. Jaje i žumance dobro umutite, dodajte vanilin-šećer i puter, pa promešajte sastojke. U prosejano brašno dodajte so, jaja i kvasac i zamesite glatko testo. Umešeno testo prekrijte i ostavite na toplom da se duplira. Nadev: Čokoladu rastopite na pari, dodajte mlevene orahe, cimet, burbon vanilin-šećer i sve dobro promešajte. Skloniti s pare i ostavite da se prohladi. Finalni postupak: Nadošlo testo premesite, podelite na dva dela i svaku jufku tanko rastanjite u okrugli oblik. Zatim, unakrsno isecite na po 16 delova. Na širi deo svakog trougla stavite po
vrhom punu kašičicu nadeva. Ivice blago razvucite pa prebacite ka filu, (prekrijte ga, ušuškajte, da ne iscuri), pa lagano povlačite testo ka sebi i rolajte u kiflicu. Položite na pleh oblože n papirom za pečenje i ostavite desetak minuta na toplom da nadođu. Za to vreme ugrejte rernu na 200 stepeni. Kifl ice premažite blago umućenim belancetom i pecite u ugrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20 minuta. Pečene i prohlađene kiflice
pospite šećerom u prahu i poslužite.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)