SOČNA I MOĆNA Baklava je omiljena poslastica koja nikada ne dosadi
Poslastica koja se jednostavno i brzo pravi, a veoma je izdašna.

Sastojci:
Možda vas zanima:

POSNA BAKLAVA Po starom bosanskom receptu, desert na kome su odrasle generacije
Sočna i mekana, idealna za sve svečane prilike.

BAKLAVA Klasik bez premca koji miriše na detinjstvo i bakinu kuhinju
Desert koji sa godinama samo dobija na popularnosti, možete da ga pravite i u dane Uskršnjeg posta.
STARINSKI KOLAČ Izgleda kao baklava ali nije, ovo je kolač orasnik koji su pravile naše bake za posebne prilike
Sočan kolač, bogat orasima, odlično je posluženje za goste.

PODIŽE ŠEĆER U SEKUNDI Ko može da odoli PREUKUSNOJ i neprevaziđenoj baklavi sa orasima?
Slatki, mali zalogaji.
500 g kora za baklavu
150 g šećera
500 g mlevenih oraha
250 g griza
1 prašak za pecivo
Za preliv:
500 g šećera
500 ml vode
1 vanilin šećer
1 kašičica soka od limuna
Priprema:
Za fil, izmešajte šećer, griz i prašak za pecivo, pa dodajte 50 ml vode da dobijete ujednačenu smesu i podelite na 10 delova. Odvojite 20 kora. Raširite jednu koru, poprskajte uljem, stavite preko drugu koru, poprskajte uljem. Na jedan kraj kore stavite deo fila i čvrsto urolajte. Uradite isto sa ostalim korama i filom da dobijete 10 rolnica. Ređajte ih u podmazan pleh, premažite uljem i isecite na komade dužine 5 cm. Pecite u rerni na 180 stepeni oko pola sata ili dok ne dobiju smeđu boju. Za preliv, stavite oba šećera i vodu da provre, pa kuvajte još 5 minuta i dodajte limun. Vruću baklavu prelijte ohlađenim sirupom.

SLADOLED SA KAFOM Kao osmišljen za tople prolećne dane, ovakav do sada niste jeli
Za prave kafoljupce.

KNEDLE SA DŽEMOM Drugačiji desert koju budi nostalgiju na dane detinjstva, a pravi raj za nepca
Sočne i slatke, prste da poližete.

NEODOLJIVI ČOKOLADNI MAFINI Brz i ukusan desert koji svi vole, a napravi se očas posla
Prave se lako, a osvajaju ukusom.

LENINA TORTA Rakošna poslastica sa kafom i napolitankama koja budi sva čula
Fenomenalna poslastica osvojiće i one koji ne vole slatko.

KOKOS ROLAT Miriše na plažu i more, a uspeva i potpunim početnicima
Sočan spoj kokosa sa kafom za prave kafoljubce.
Komentari (0)