SOČNA I MOĆNA Baklava je omiljena poslastica koja nikada ne dosadi

Trpeza/ V.V.

21:00

Slatki kutak 0

Poslastica koja se jednostavno i brzo pravi, a veoma je izdašna.

SOČNA I MOĆNA Baklava je omiljena poslastica koja nikada ne dosadi
Shutterstock

Sastojci:

500 g kora za baklavu

150 g šećera

500 g mlevenih oraha

250 g griza

1 prašak za pecivo

Za preliv:

500 g šećera

500 ml vode

1 vanilin šećer

1 kašičica soka od limuna

Priprema:

Za fil, izmešajte šećer, griz i prašak za pecivo, pa dodajte 50 ml vode da dobijete ujednačenu smesu i podelite na 10 delova. Odvojite 20 kora. Raširite jednu koru, poprskajte uljem, stavite preko drugu koru, poprskajte uljem. Na jedan kraj kore stavite deo fila i čvrsto urolajte. Uradite isto sa ostalim korama i filom da dobijete 10 rolnica. Ređajte ih u podmazan pleh, premažite uljem i isecite na komade dužine 5 cm. Pecite u rerni na 180 stepeni oko pola sata ili dok ne dobiju smeđu boju. Za preliv, stavite oba šećera i vodu da provre, pa kuvajte još 5 minuta i dodajte limun. Vruću baklavu prelijte ohlađenim sirupom.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading