Lažna baklava iz Bosne je ukusnija a pravi se triput brže: BOSANSKE RUŽICE

Izvor: alo.rs

22:00

Kulinarski globus 0

Ovo je tradicionalni recept za sočne bosanske ružice s orasima. Ako želite napraviti nešto slično baklavi, ružice su ipak jednostavniji izbor.

baklava
Shutterstock

 

Možda vas zanima:

Bosanske ružice

Sastojci:

1 kg kora za pite

300 g maslaca

20 ml ulja

900 g mlevenih oraha

100 g šećera

1 kg šećera

1 l vode

1 limun
 

Priprema:

Pripremite punjenje za ružice: mlevene orahe pomešajte sa šećerom, a maslac otopite s uljem. Uzmite jednu koru za pite, premažite je maslacem i pospite šaku oraha, a zatim isto učinite s drugom, trećom i četvrtom korom.Potom sve smotajte po dužoj strani. Uzmite još jednu koru, premažite je maslacem te u nju smotajte već smotane kore.Sve zajedno premažite maslacem i secitena komade širine 1,5 cm te ih poredajte u lim za pečenje.Svaku ružicu premažite maslacem.Pecite ih 10 minuta na 200 stepenipa smanjite na 160 i pecite još 40 minuta. Na pola pečenja skuvajte preliv. Kuvajte vodu i šećer, a kad prokuva, dodajte limun iseckanna kolutove.Kad su gotove, ružice prelijte vrućim prelivom.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

 

Komentari (0)