Lažna baklava iz Bosne je ukusnija a pravi se triput brže: BOSANSKE RUŽICE
Ovo je tradicionalni recept za sočne bosanske ružice s orasima. Ako želite napraviti nešto slično baklavi, ružice su ipak jednostavniji izbor.

Možda vas zanima:

POSNA BAKLAVA Po starom bosanskom receptu, desert na kome su odrasle generacije
Sočna i mekana, idealna za sve svečane prilike.

BAKLAVA Klasik bez premca koji miriše na detinjstvo i bakinu kuhinju
Desert koji sa godinama samo dobija na popularnosti, možete da ga pravite i u dane Uskršnjeg posta.
STARINSKI KOLAČ Izgleda kao baklava ali nije, ovo je kolač orasnik koji su pravile naše bake za posebne prilike
Sočan kolač, bogat orasima, odlično je posluženje za goste.

PODIŽE ŠEĆER U SEKUNDI Ko može da odoli PREUKUSNOJ i neprevaziđenoj baklavi sa orasima?
Slatki, mali zalogaji.
Bosanske ružice
Sastojci:
1 kg kora za pite
300 g maslaca
20 ml ulja
900 g mlevenih oraha
100 g šećera
1 kg šećera
1 l vode
1 limun
Priprema:
Pripremite punjenje za ružice: mlevene orahe pomešajte sa šećerom, a maslac otopite s uljem. Uzmite jednu koru za pite, premažite je maslacem i pospite šaku oraha, a zatim isto učinite s drugom, trećom i četvrtom korom.Potom sve smotajte po dužoj strani. Uzmite još jednu koru, premažite je maslacem te u nju smotajte već smotane kore.Sve zajedno premažite maslacem i secitena komade širine 1,5 cm te ih poredajte u lim za pečenje.Svaku ružicu premažite maslacem.Pecite ih 10 minuta na 200 stepenipa smanjite na 160 i pecite još 40 minuta. Na pola pečenja skuvajte preliv. Kuvajte vodu i šećer, a kad prokuva, dodajte limun iseckanna kolutove.Kad su gotove, ružice prelijte vrućim prelivom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

LUDLAB TORTA Čuvena mađarska poslastica u sočnom spoju sa višnjama, ukusa koji se pamti
Osvežavajuća i voćna, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

LUDLAB TORTA Čuvena mađarska poslastica sa višnjama koja budi sva čula
Kremasta i sočna, uzećete parče više.

BALA BAJANA Tradicionalni brazilski desert koji se topi u ustima
Prave se brzo i lako, a ukus je čista fantazija.

MASONICA Stari crnogorski specijalitet za savršen doručak
Služite toplo.

SAHER TORTA Donosimo vam originalni recept za neodoljivu čokoladnu poslasticu
Kremasta i sočna, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)