SVETSKI HIT! Trileće sa domaćim karamelom, mekan, vazdušast i neverovatno sočan!
Počastite se kolačem koji je popularan u celom svetu.
Sastojci:
Za koru:
6 jaja
150 g šećera
200 g brašna
200 g griza
1 prašak za pecivo
Za preliv:
1 l mleka
500 ml slatke pavlake
150 g mleka u prahu
Za karamel:
200 g šećera
200 ml slatke pavlake
1 kašika maslaca
Priprema:
Kora: Umutiti belanca sa šećerom penasto. Dodavati jedno po jedno žumance muteći sve vreme. Dobro umutiti i dodati mešavinu brašna, griza i praška za pecivo. Dobro izmešati, sipati u podmazan pleh (20x35 cm) i peći na 180 stepeni 30 minuta.
Preliv: Staviti mleko i slatku pavlaku da provre, pa dodati malo po malo mleka u prahu muteći žicom. Preliti mlaku koru koja je izbockana viljuškom i ostaviti da se ohladi.
Karamel: Karamelisati šećer na tihoj vatri, dodati slatku pavlaku i kuvati mešajući žicom da se karamel istopi. Tada dodati maslac i kada se istopi preliti kolač.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
ČOKOLADNI KUGLOF Dekorativna poslastica ukusa koji se pamti za prave sladokusce
Neodoljiv i sladak, oboriće s nogu i one koji ne vole slatko.
ROZEN TORTA Fenomenalna poslastica za sva vremena i prilike, otopićete se od miline
Idealna za svečanu i slavsku trpezu.
PISTAĆ LOPTICE Očaravajući zalogajčići smažu se za tren oka, a ukrasiće svaku svečanu trpezu
Neodoljivi sitni kolači tope se u ustima, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
KLADKAKA Švedski desert pomera granice dobrog ukusa, a uspeće svima
Kladkaka, tipičan švedski desert sličan američkom brauniju, u bukvalnom prevodu znači „lepljivi, blatnjavi kolač“. Hrskave spoljašnjosti i mekane, gnjecave unutrašnjosti, raspametiće i one izbirljive. Napravljen od jednostavnih sastojaka, razlikuje se od drugih kolača jer ne sadrži prašak za pecivo. Slatkiš spreman za 20 minuta, neverovatnog ukusa koji se pamti. Najbolje da ga poslužite uz voće, sladoled ili šlag.
AKO VOLITE KLASIČNE MAFINE OVE ĆETE OBOŽAVATI Kikiriki puter im daje posebnu draž
Neodoljivi zalogajčići nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)