SVETSKI HIT! Trileće sa domaćim karamelom, mekan, vazdušast i neverovatno sočan!

Vesna Vukadinović

12:30

Slatki kutak 0

Počastite se kolačem koji je popularan u celom svetu.

SVETSKI HIT! Trileće sa domaćim karamelom, mekan, vazdušast i neverovatno sočan!
Shutterstock

Sastojci:

Možda vas zanima:

Za koru:

6 jaja

150 g šećera

200 g brašna

200 g griza

1 prašak za pecivo

Za preliv:

1 l mleka

500 ml slatke pavlake

150 g mleka u prahu

Za karamel:

200 g šećera

200 ml slatke pavlake

1 kašika maslaca

Priprema:

Kora: Umutiti belanca sa šećerom penasto. Dodavati jedno po jedno žumance muteći sve vreme. Dobro umutiti i dodati mešavinu brašna, griza i praška za pecivo. Dobro izmešati, sipati u podmazan pleh (20x35 cm) i peći na 180 stepeni 30 minuta.

Preliv: Staviti mleko i slatku pavlaku da provre, pa dodati malo po malo mleka u prahu muteći žicom. Preliti mlaku koru koja je izbockana viljuškom i ostaviti da se ohladi.

Karamel: Karamelisati šećer na tihoj vatri, dodati slatku pavlaku i kuvati mešajući žicom da se karamel istopi. Tada dodati maslac i kada se istopi preliti kolač.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading