SVETSKI HIT! Trileće sa domaćim karamelom, mekan, vazdušast i neverovatno sočan!
Počastite se kolačem koji je popularan u celom svetu.
Sastojci:
Za koru:
6 jaja
150 g šećera
200 g brašna
200 g griza
1 prašak za pecivo
Za preliv:
1 l mleka
500 ml slatke pavlake
150 g mleka u prahu
Za karamel:
200 g šećera
200 ml slatke pavlake
1 kašika maslaca
Priprema:
Kora: Umutiti belanca sa šećerom penasto. Dodavati jedno po jedno žumance muteći sve vreme. Dobro umutiti i dodati mešavinu brašna, griza i praška za pecivo. Dobro izmešati, sipati u podmazan pleh (20x35 cm) i peći na 180 stepeni 30 minuta.
Preliv: Staviti mleko i slatku pavlaku da provre, pa dodati malo po malo mleka u prahu muteći žicom. Preliti mlaku koru koja je izbockana viljuškom i ostaviti da se ohladi.
Karamel: Karamelisati šećer na tihoj vatri, dodati slatku pavlaku i kuvati mešajući žicom da se karamel istopi. Tada dodati maslac i kada se istopi preliti kolač.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
KOH SA MLEVENIM KEKSOM Uspeva i potpunim početnicima, a još slađi od onog klasičnog
Mekan i sočan, najbolje odmah stavite duplu meru.
TRILEĆE Sočan desert sa mlekom koji se topi u ustima, za sve svečane događaje
Mekan i lagan desert, bićete oduševljeni.
NEODOLJIVI KOH Fenomenalan desert po receptu za početnike, nikad lakša i brža priprema
Sladak i sočan, najbolje odmah stavite duplu meru.
ČOKOLADNI KOH Još slađi i sočniji od originala, poćiće vam voda na usta
Fenomenalan desert jednostavne pripreme.
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
Komentari (0)