OVO SIGURNO NISTE JELI Palačinke sa jagodama u testu, uz njih vam ništa drugo ne treba!
Probajte omiljenu poslasticu pripremljenu na malo drugačiji način.
Sastojci:
1 l mleka
3 jaja
200 g jagoda
2 kašike putera
2 kašike šećera
prstohvat soli
brašno po potrebi
Priprema:
Cela jaja umutite sa šećerom, dodajte puter, so, mleko i brašno po potrebi da dobijete smesu malo gušću nego za obične palačinke. Dodajte oprane i sitno iseckane ili izgnječene jagode i izmešajte. Pecite u zagrejanom tiganju koji ste namazali s malo ulja sa obe strane dok ne dobiju zlatno-smeđu boju. Palačinke možete da jedete posute prah šećerom, namazane marmeladom od jagode, ali toliko su ukusne da vam ništa nije potrebno.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
PALAČINKE U NEODOLJIVOM SOSU Preklopite ih i uživajte u njihovom prelepom ukusu
Deca će se najviše obradovati.
RECEPT ZA PALAČINKE Uvek su dobar izbor za večeru, a ove su neverovatno mekane
Najvažnije je da u smesi ne bude grudvica i da ih pržite na vrelom tiganju koji ste podmazali sa malo ulja.
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
BOEM KOCKE Kolač u savršenom spoju sa orasima, a svi će vam tražiti dodatak
Fenomenalni desert nestaće sa stola čim se postavi, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
ROLAT SA MAKOM Očaravajući desert mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Služite samostalno ili pospite šećerom u prahu.
ČOKOLADNI KOLAČ SA KOKOSOM Gotov očas posla, nema jaja, a ne treba da palite mikser
Uspeva svima, a oduševiće sve sladokusce.
DOMAĆE TOBLERONE Fantazija ukusa, nestaće sa stola čim se postave, a tajna je u ovome
Neodoljivi i ukusni, ulepšaće svaku svečanu trpezu.
Komentari (0)