OVO SIGURNO NISTE JELI Palačinke sa jagodama u testu, uz njih vam ništa drugo ne treba!
Probajte omiljenu poslasticu pripremljenu na malo drugačiji način.
Sastojci:
1 l mleka
3 jaja
200 g jagoda
2 kašike putera
2 kašike šećera
prstohvat soli
brašno po potrebi
Priprema:
Cela jaja umutite sa šećerom, dodajte puter, so, mleko i brašno po potrebi da dobijete smesu malo gušću nego za obične palačinke. Dodajte oprane i sitno iseckane ili izgnječene jagode i izmešajte. Pecite u zagrejanom tiganju koji ste namazali s malo ulja sa obe strane dok ne dobiju zlatno-smeđu boju. Palačinke možete da jedete posute prah šećerom, namazane marmeladom od jagode, ali toliko su ukusne da vam ništa nije potrebno.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
PALAČINKE U NEODOLJIVOM SOSU Preklopite ih i uživajte u njihovom prelepom ukusu
Deca će se najviše obradovati.
RECEPT ZA PALAČINKE Uvek su dobar izbor za večeru, a ove su neverovatno mekane
Najvažnije je da u smesi ne bude grudvica i da ih pržite na vrelom tiganju koji ste podmazali sa malo ulja.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)