ORIGINALAN RECEPT SA ŠLAGOM Sočni i neodoljiv TRI LEĆE osvojiće vas jednostavnošću
Caka je u vrstama mleka.
Tri leće kolač
Sastojci:
Za koru:
6 jaja
300 g šećera
200 g brašna
200 g griza
1 prašak za pecivo
so
1 vanilin-šećer
Za preliv:
500 ml mleka
150 g mleka u prahu
1l slatke pavlake
Za glazuru:
šlag
Priprema:
Umutiti belanca sa šećerom, dodati vanilin-šećer, prstohvat soli i na kraju jedno po jedno žumance, uz neprestano mućenje. Pomešati brašno sa grizom i praškom za pecivo, dodati prethodno umućenoj masi i izmešati. Izručiti smesu u tepsiju obloženu pek-papirom i peći na 220 stepeni 20-30 minuta. U mlakom mleku razmutiti mleko u prahu da nema grudvica, pa pomešati sa hladnom slatkom pavlakom (bez mućenja). Gotovu koru izbockati sa jedne strane. U tepsiju sipati pola smese od tri vrste mleka, pa potopiti koru (izbockanu stranu okrenuti nadole, a zatim izbockati i gornju i zaliti prelivom). Kad kolač upije svu tečnost, premazati ga šlagom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)