ČOKOLADNA TORTA gotova u mikrotalasnoj za SAMO PET MINUTA s merama NA KAŠIKU
Konačno je došlo lepo vreme i što više vremena treba da provodimo napolju, zato je ova slasna čokoladna torta sjajan recept jer se pravi u mikrotalasnoj za samo pet minuta.
Brza čokoladna torta
Sastojci:
2 jaja
12 kašika šećera
12 kašika mleka
12 kašika ulja
2 kašike kakaoa
12 kašika brašna
1 kašika ruma
malo cimeta
1 kesica praška za peciva
2 dl slatke pavlake
100 g mlečne čokolade
malo mlevenih oraha malo ruma ili mleka
Priprema:
Mikrotalasna pećnica treba da bude podešena na 800 W. Pripremite vatrostalni kalup od 22 cm. Jaja dobro umutite žicom, dodajte jedan po jedan ostatak sastojaka, sipajte u kalup za rernu. Stavite u mikrotalasnu pećnicu 5 minuta na najvišu temperaturu. Zagrejte slatku pavlaku i u njoj otopite čokoladu. Kada je torta gotova, sačekajte nekoliko minuta pa je bukvalno izvucite na tanjir i prelijte slatkom pavlakom i čokoladom. Ukrasite mlevenim orasima.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
NJUJORŠKI ČIZKEJK Fenomenalni kolač koji obara s nogu, klasik bez premca
Najpoznatiji čizkejk na svetu pravi se u Njujorku.
SUTLIJAŠ Desert koji se pravi brzo i lako, a miriše na dane detinjstva i bakinu kuhinju
Neodoljivi sutlijaš oduševiće i one koji ne vole slatko.
MARININA ČOKOLADNA TORTA BOLJA OD ONE KLASIČNE Za pravo zadovoljstvo
Napravite preukusnu poslasticu po receptu Marine Ćosić Pejić, autorke profila Mama kuva s bebom
BRZE POSNE KEKS BOMBICE Naprave se za 5 minuta, a pojedu u trenu
Savršene za slavsku trpezu, nestaće sa stola odmah.
POSNA KEKS TORTA SA VIŠNJAMA Brza poslastica koja se smaže u trenu, a uspeva svima
Neodoljiva poslastica pravi se brzo i lako, a pojede još brže.
Komentari (0)