ČOKOLADNA TORTA gotova u mikrotalasnoj za SAMO PET MINUTA s merama NA KAŠIKU
Konačno je došlo lepo vreme i što više vremena treba da provodimo napolju, zato je ova slasna čokoladna torta sjajan recept jer se pravi u mikrotalasnoj za samo pet minuta.
Brza čokoladna torta
Sastojci:
2 jaja
12 kašika šećera
12 kašika mleka
12 kašika ulja
2 kašike kakaoa
12 kašika brašna
1 kašika ruma
malo cimeta
1 kesica praška za peciva
2 dl slatke pavlake
100 g mlečne čokolade
malo mlevenih oraha malo ruma ili mleka
Priprema:
Mikrotalasna pećnica treba da bude podešena na 800 W. Pripremite vatrostalni kalup od 22 cm. Jaja dobro umutite žicom, dodajte jedan po jedan ostatak sastojaka, sipajte u kalup za rernu. Stavite u mikrotalasnu pećnicu 5 minuta na najvišu temperaturu. Zagrejte slatku pavlaku i u njoj otopite čokoladu. Kada je torta gotova, sačekajte nekoliko minuta pa je bukvalno izvucite na tanjir i prelijte slatkom pavlakom i čokoladom. Ukrasite mlevenim orasima.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
ČOKOLADNA TORTA OD 2 SASTOJKA Gotova za pola sata, a savršena za domaćice početnice
Kremasta i neodoljiva, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
NAJBRŽA ČOKOLADNA TORTA OD 2 SASTOJKA Nema kome neće uspeti, a miluje nepca
Kremasta i jednostavna, bolje odmah stavite duplu meru.
NAJBRŽA ČOKOLADNA TORTA Pravi se po principu smuti pa prospi, a budi sva čula mirisom i ukusom
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
NAJBRŽA ČOKOLADNA TORTA Treba vam samo 2 sastojka, a ukusna kao da ste se trudili satima
Kremasta i neodoljiva, najbolje odmah stavite duplu meru.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)