ORGINAL RECEPT ZA HIT POSLASTICU Domaći Vieneta sladoled, rashladite se sa stilom

Slobodanka Ćorić

07:15

Slatki kutak 0

I kolač i sladoled, po želji. Ako ga hladite kolač, ako zamrzavate sladoled. Odličan za razne kombinacije, čokoladu, keks i lešnik

sladoled
Printscreen

Sastojci:

500 ml slatke pavlake ( koristila zasladjenu500 gr mascarpone sira ( ako nemate onda neki blagi, ne kiseo i ne slan krem sir )
50 gr šećera u prahu ( ako koristite mlečnu, nezaslađenu pavlaku onda dodajte još malo šećera )
100 gr crne čokolade
3 kašike ulja
7 – 8 kašika mleka
keks i seckani lešnik ( po mom izboru )

Priprema:

Otopiti čokoladu sa uljem i mlekom i ostaviti da se hladi.

Umutiti slatku pavlaku i šećer u prahu, dodati mascarpone sir i sve sjediniti.

U pleh, kalup, šta god da imate, dimenzija 30 x 20 ili sličnih staviti red bele smese pa išarati čokoladom i posuti keksom i lešnikom.

Opet staviti red bele smese i ponavljati postupak tako do kraja.

Ostaviti da se odhladi, neka 3h u zamrzivaču je dovoljno, preko noći će se potpuno stegnuti, ali onda ga ostavite 15 minuta da odstoji i secite i služite.

Možete da ga držite i u frižideru ukoliko želite samo kolač, a po dnu pospete malo keksa. Prijatno.

)

Možda vas zanima:

Tagovi:

Komentari (0)

Loading