KAPRI KOLAČ SA MALINAMA Omiljen slatkiš sa dva fila i voćem, pravo slatko savršenstvo!
Poslastica koju svi obožavaju.

Sastojci:
Možda vas zanima:

ČIZKEJK SA MALINAMA Kremasti desert u savršenom spoju, uzećete parče više
Neodoljivi desert savršen za iznenadne goste.

KOLAČ SA MALINAMA Fenomenalni starinski desert koji svi vole, a miriše na nedelju
Izdašan desert popraviće vam dan u trenu, a uspeće i potpunim početnicima u kuhinji.

ROGAČ BOMBICE Mekane, posne i preukusne, otopićete se od miline
Toliko su ukusne i slatke da najbolje odmah stavite duplu meru.

NAJBOLJI ŽUTI KOLAČ S MALINAMA Ako želite da bude vazdušast i mekan, napravite ga po receptu Dragice Marković
Odličan recept za obožavani biskvit s malinama koji će uspeti svim domaćicama!
Kora:
5 belanaca
100 g mlevenih oraha
50 g šećera
1 kašika brašna
1 štangla (20 g) rendane čokolade
1/2 praška za pecivo
Fil od malina:
400 g malina (svežih ili zaleđenih)
1 kesica pudinga od maline (ili jagode)
50 ml vode
50 g šećera
Fil od vanile:
5 žumanaca
500 ml mleka
100 g šećera
50 g maslaca
50 ml slatke pavlake
1 kašika gustina
1 kašika arome vanile
Glazura:
100 g čokolade za kuvanje
100 ml slatke pavlake
Priprema:
Kora: Umutiti belanca u čvrst sneg. Postepeno dodavati šećer i mutiti dok se ne istopi. Dodati brašno, orahe, čokoladu i prašak za pecivo. Sjediniti kašikom i sipati u podmazan pleh. Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20 minuta.
Fil od malina: Skuvati maline, vodu i šećer. Kada provri dodati puding pomešan sa 2-3 kašike smese od malina. Sipati u šerpu sa malinama i mešati dok se smesa ne zgusne. Sipati preko kore i ostaviti da se ohladi i stegne (hladiti 1 sat).
Vanila fil: Umutiti žumanca sa šećerom penasto, pa dodati gustin razmućen u 40 ml hladnog mleka. Dobro umutiti da se sjedini. Ostatak mleka staviti na šerpu i zagrejati do ključanja, pa u njega dodati smesu od žumanaca. Kuvati na tihoj vatri uz neprestano mešanje žicom za mućenje dok se ne zgusne. Ostaviti da se ohladi pa dodati maslac i mikserom sjediniti. Dodati umućenu slatku pavlaku sa vanilom. Sjediniti mikserom i sipati preko hladnog fila od malina. Ostaviti da se ohladi i stegne bar 1 sat.
Glazura: Istopiti čokoladu sa slatkom pavlakom na tihoj vatri i preliti ohlađen kolač.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

PROLEĆNA PITA SA JABUKAMA I MLEVENIM KEKSOM Starinska poslastica na moderan način, nema ko je ne voli
Slatka i osvežavajuća, a uspeva i početnicima.

TIRAMISU PO ORIGINALNOJ ITALIJANSKOJ RECEPTURI Bogovski kremasti desert za ljubitelje kafe
Ako volite kafu, ovaj neodoljivi kolač ćete obožavati.

MRAMORNI KOLAČ BOLJI OD KLASIČNOG U savršenom spoju sa kafom, za jutro koje se pamti
Sočan i sladak, obožavaćete ga od prvog zalogaja.

SLADOLED SA KAFOM Kao osmišljen za tople prolećne dane, ovakav do sada niste jeli
Za prave kafoljupce.

KNEDLE SA DŽEMOM Drugačiji desert koju budi nostalgiju na dane detinjstva, a pravi raj za nepca
Sočne i slatke, prste da poližete.
Komentari (0)