KAPRI KOLAČ SA MALINAMA Omiljen slatkiš sa dva fila i voćem, pravo slatko savršenstvo!
Poslastica koju svi obožavaju.
Sastojci:
Kora:
5 belanaca
100 g mlevenih oraha
50 g šećera
1 kašika brašna
1 štangla (20 g) rendane čokolade
1/2 praška za pecivo
Fil od malina:
400 g malina (svežih ili zaleđenih)
1 kesica pudinga od maline (ili jagode)
50 ml vode
50 g šećera
Fil od vanile:
5 žumanaca
500 ml mleka
100 g šećera
50 g maslaca
50 ml slatke pavlake
1 kašika gustina
1 kašika arome vanile
Glazura:
100 g čokolade za kuvanje
100 ml slatke pavlake
Priprema:
Kora: Umutiti belanca u čvrst sneg. Postepeno dodavati šećer i mutiti dok se ne istopi. Dodati brašno, orahe, čokoladu i prašak za pecivo. Sjediniti kašikom i sipati u podmazan pleh. Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20 minuta.
Fil od malina: Skuvati maline, vodu i šećer. Kada provri dodati puding pomešan sa 2-3 kašike smese od malina. Sipati u šerpu sa malinama i mešati dok se smesa ne zgusne. Sipati preko kore i ostaviti da se ohladi i stegne (hladiti 1 sat).
Vanila fil: Umutiti žumanca sa šećerom penasto, pa dodati gustin razmućen u 40 ml hladnog mleka. Dobro umutiti da se sjedini. Ostatak mleka staviti na šerpu i zagrejati do ključanja, pa u njega dodati smesu od žumanaca. Kuvati na tihoj vatri uz neprestano mešanje žicom za mućenje dok se ne zgusne. Ostaviti da se ohladi pa dodati maslac i mikserom sjediniti. Dodati umućenu slatku pavlaku sa vanilom. Sjediniti mikserom i sipati preko hladnog fila od malina. Ostaviti da se ohladi i stegne bar 1 sat.
Glazura: Istopiti čokoladu sa slatkom pavlakom na tihoj vatri i preliti ohlađen kolač.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
KOLAČ SA BANANAMA NIKAD KREMASTIJI Nema ko će ostati na samo jednom parčetu
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
VOĆNI KOLAČ SA JOGURTOM Sve se samo pomeša i peče, a eksplozija ukusa u svakom zalogaju
Sočan i sladak, najbolje odmah stavite duplu meru.
ČIZKEJK SA MALINAMA Kremasti desert u savršenom spoju, uzećete parče više
Neodoljivi desert savršen za iznenadne goste.
KOLAČ SA MALINAMA Fenomenalni starinski desert koji svi vole, a miriše na nedelju
Izdašan desert popraviće vam dan u trenu, a uspeće i potpunim početnicima u kuhinji.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)