Slavni kikiriki puter: Užina po ukusu manekenke Hajdi Klum, jedan sastojak je ključan

Ana Klikovac

11:10

Slatki kutak 0

Poznata manekenka je pravi gurman...

Puter od kikirikija
Printscreen/YouTube/The Cooking Foodie

Čuveni supermodel, voditeljka, modna kreatorka i preduzetnica Hajdi Klum, iako je krasi vitka linija, zaista voli da jede obilno i dobro. Jedno od njenih zadovoljstava je definitivno američki klasik - sendvič sa puterom od kikirikija. Ali ovom sendviču, pored uobičajenog džema, dodaje i jedan dodatak koji većina ne bi očekivala u ovom neodoljivom ukusnom zalogaju.

Hajdi je pre nekoliko dana na svom Instagramu postavila video kako u svojoj kuhinji priprema sopstvenu verziju sendviča sa puterom od kikirikija, u koji pored putera od kikirikija i džema namazuje i - običan puter na hleb.

Sendvič Printscreen/Instagram/heidiklum
 

 

"Kada sam prvi put stigla u Ameriku, bila sam zadivljena opsesijom ljudi ovim sendvičem. Ali sada sam i ja jedna od njih... OK, ne izgleda baš primamljivo, ali zaista ima genijalan ukus" , komentariše Hajdi u videu o svom kreiranju sendviča.

Ako želite da napravite ovaj sendvič i odete korak dalje, odnosno napravite ga sa domaćim puterom od kikirikija, u nastavku vam donosimo najjednostavniji i najukusniji recept...

Domaći puter od kikirikija

Sastojci:

  • 125 g kikirikija
  • 1-2 kašike ulja

Postupak: U blender stavite oko 125 g blanširanog, lagano prženog svežeg kikirikija. Dodajte 1-2 kašike ulja. Mešajte dok kikiriki ne dostigne željenu konzistenciju, bilo da želite glatku ili blago hrskavu smesu. Od ove količine dobićete oko 60 g putera od kikirikija.

 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading