BAKLAVA NA DRUGAČIJI NAČIN Sa pistaćima, neodoljivog ukusa, odmah nestaje sa stola
Ako volite baklavu, napravite je sa pistaćima, dobićete potpuno drugačiji slatkiš. Savršenog nadeva i hrskavih kora, jedno parče neće biti dovoljno.
Potrebno je
- 500 g tankih kora za baklavu
- ulje za premazivanje
Za nadev:
- 4 jaja
- 7 ravnih kašika šećera
- 7 kašika griza
- 125 g margarina
- 1 dl mleka
- 200 g mlevenih pistaća
Sirup:
- 3 ½ šolje šećera
- 4 šolje vode
- sok od 1 limuna
Priprema
Zagrejte rernu na 200 stepeni. Onda umutite jaja sa šećerom, dodajte griz, margarin i mleko, pa nastavite sa mućenjem. Umešajte na kraju i mlevene pistaće. Pleh nauljite pa stavite prvu koru, premažite je uljem, pa stavite drugu koru, isto je premažite uljem pa stavite nadev. Ponavljajte postupak dok ne potrošite sav materijal. Poslednje premazujete uljem. Pecite baklavu na 200 stepeni, dok ne porumeni. Isecite je na kocke. Napravite sirup tako što ćete da skuvate šećer i sok od jednog limuna. Prelijte baklavu vrućim sirupom i služite. Prijatno!
Možda vas zanima:
POSNA BAKLAVA SA PISTAĆIMA Zasladiće vam dušu i telo, a nestače sa stola odmah
Fenomenalna i slatka, najbolje stavite odmah duplu meru.
NEODOLJIVA BAKLAVA SA PISTAĆIMA Slatka i fantastična, stavite odmah duplu meru
Ako volite klasičnu baklavu, ovu ćete da obožavate. Pistaći daju poseban šmek, dobićete potpuno novi slatkiš.
AMERIČKE PALAČINKE Pufnaste, sočne i meke, popravljaju dan u trenu
Fenomenalne, sočne i neodoljive.
RUM TORTA Očaravajuća, nepečena poslastica skupog ukusa koja obara s nogu
Ako volite rum, ovu tortu ćete obožavati.
SOČNI KUGLOF Mirisni kolač kao osmišljen za svečanu trpezu, a mekan kao pamuk
Sočni kolač skupog ukusa oboriće s nogu sve koji ga budu probali.
TIRAMISU Donosimo vam originalni italijanski recept za najlepši kolač sa kafom
Ako volite slatkiše i kafu, ovaj klasik italijanske kuhinje ćete obožavati.
BRESKVICE Mnogima omiljeni starinski slatkiš, a poći će vam voda na usta
Neodoljive i slatke, idealne za svečanu i slavsku trpezu.
Komentari (0)