BAKLAVA NA DRUGAČIJI NAČIN Sa pistaćima, neodoljivog ukusa, odmah nestaje sa stola
Ako volite baklavu, napravite je sa pistaćima, dobićete potpuno drugačiji slatkiš. Savršenog nadeva i hrskavih kora, jedno parče neće biti dovoljno.
Potrebno je
- 500 g tankih kora za baklavu
- ulje za premazivanje
Za nadev:
- 4 jaja
- 7 ravnih kašika šećera
- 7 kašika griza
- 125 g margarina
- 1 dl mleka
- 200 g mlevenih pistaća
Sirup:
- 3 ½ šolje šećera
- 4 šolje vode
- sok od 1 limuna
Priprema
Zagrejte rernu na 200 stepeni. Onda umutite jaja sa šećerom, dodajte griz, margarin i mleko, pa nastavite sa mućenjem. Umešajte na kraju i mlevene pistaće. Pleh nauljite pa stavite prvu koru, premažite je uljem, pa stavite drugu koru, isto je premažite uljem pa stavite nadev. Ponavljajte postupak dok ne potrošite sav materijal. Poslednje premazujete uljem. Pecite baklavu na 200 stepeni, dok ne porumeni. Isecite je na kocke. Napravite sirup tako što ćete da skuvate šećer i sok od jednog limuna. Prelijte baklavu vrućim sirupom i služite. Prijatno!
Možda vas zanima:
BAKLAVA SA PISTAĆIMA Klasik koji nikada ne izlazi iz mode, za sve svečane prilike
Najbolje stavite odmah duplu meru.
BAKLAVA SA PISTAĆIMA IZ BAKINE KUHINJE Jedini recept koji trebate da znate, biće nikad sočnija
Pravi se lako, a pojede brzo.
BAKLAVA SA PISTAĆIMA Aromatična poslastica koja će vas zasladiti u trenu
Ako volite klasičnu baklavu, ovu sa pistaćima ćete obožavati.
BAKLAVA SA PISTAĆIMA Klasik na drugačiji način, nema ko vam neće tražiti recept
Ako volite baklavu, ovu sa pistaćima ćete obožavati.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)