BAKLAVA NA DRUGAČIJI NAČIN Sa pistaćima, neodoljivog ukusa, odmah nestaje sa stola

Ivana Pavlović

13:00

Slatki kutak 0

Ako volite baklavu, napravite je sa pistaćima, dobićete potpuno drugačiji slatkiš. Savršenog nadeva i hrskavih kora, jedno parče neće biti dovoljno.

baklava sa pistaćima
unsplash.com

Potrebno je

  • 500 g tankih kora za baklavu
  • ulje za premazivanje


Za nadev:

  • 4 jaja
  • 7 ravnih kašika šećera
  • 7 kašika griza
  • 125 g margarina
  • 1 dl mleka
  • 200 g mlevenih pistaća


Sirup:

  • 3 ½ šolje šećera
  • 4 šolje vode
  • sok od 1 limuna

Priprema

Zagrejte rernu na 200 stepeni. Onda umutite jaja sa šećerom, dodajte griz, margarin i mleko, pa nastavite sa mućenjem. Umešajte na kraju i mlevene pistaće. Pleh nauljite pa stavite prvu koru, premažite je uljem, pa stavite drugu koru, isto je premažite uljem pa stavite nadev. Ponavljajte postupak dok ne potrošite sav materijal. Poslednje premazujete uljem. Pecite baklavu na 200 stepeni, dok ne porumeni. Isecite je na kocke. Napravite sirup tako što ćete da skuvate šećer i sok od jednog limuna. Prelijte baklavu vrućim sirupom i služite. Prijatno!
 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading