MEDENI ČUPAVCI Slatki i fantastični, otopićete se od slatkoće
Fenomenalni kolači, poslužite ih na slavskoj trpezi i oduševite goste.
Potrebno je
- 6 jaja
- 350 g šećera
- 100 ml ulja
- prašak za pecivo
- 350 g brašna.
- 300 g šećera
- 200 g margarina
- 150 ml mleka
- 150 g čokolade za kuvanje
za ukrašavanje
- 300 g kokosa
Priprema
Penasto umutite jaja sa šećerom pa dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo i ulje. Onda izlijte masu u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite oko 30 minuta na 180 stepeni. U zasebnoj šerpici zagrejte mleko pa dodajte šećer, margarin i izlomljenu čokoladu i kuvajte, dok se sve ne otopi. Isecite pečen kolač na kocke, svaku umočite u čokoladni preliv koji ste prethodno napravili, pa uvaljajte u kokosovo brašno. Bon appetit!
Možda vas zanima:
BRZI ČUPAVCI Kolač sa kokosom koji nestane sa stola čim se postavi, a mekan kao pamuk
Fenomenalan desert osvojiće i one izbirljive.
ČUPAVCI SA MERAMA "NA ČAŠE" Jednostavni slavski kolači koji uspevaju svima, a mekani kao duša
Fenomenalni kolači od kokosa i čokolade oboriće s nogu i one izbirljive.
ČUPAVCI NA VODI Nedoljivi desert za dane strogog posta koji nimalo ne zaostaje za originalom
Ako volite klasične čupavce, ove ćete obožavati.
FENOMENALNI ČUPAVCI Tope se u ustima, najbolje stavite odmah duplu meru
Neodoljivi i slatki, prste da poližete.
KOLAČ SA MAKOM I VIŠNJAMA Desert mekan kao duša koji budi sva čula
Fenomenalni desert nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
PUŽIĆI SA MAKOM Neodoljivo pecivo koje se odlično slaže sa šoljicom kafe
Napravite ih za doručak, a biće savršene i za večeru.
PITA OD DUNJA Savršen recept Marte Stjuart za poslasticu od koje će vam poći voda na usta
Recept čuvene američke kuvarice oduševiće i one koji ne vole slatko.
PITA SA JABUKAMA Pravi se od 5 sastojaka, a ukusa kao da ste se trudili satima
Brza pita jednostavne pripreme oduševiće sve sladokusce.
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
Komentari (0)