MEDENI ČUPAVCI Slatki i fantastični, otopićete se od slatkoće
Fenomenalni kolači, poslužite ih na slavskoj trpezi i oduševite goste.
Potrebno je
- 6 jaja
- 350 g šećera
- 100 ml ulja
- prašak za pecivo
- 350 g brašna.
- 300 g šećera
- 200 g margarina
- 150 ml mleka
- 150 g čokolade za kuvanje
za ukrašavanje
- 300 g kokosa
Priprema
Penasto umutite jaja sa šećerom pa dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo i ulje. Onda izlijte masu u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite oko 30 minuta na 180 stepeni. U zasebnoj šerpici zagrejte mleko pa dodajte šećer, margarin i izlomljenu čokoladu i kuvajte, dok se sve ne otopi. Isecite pečen kolač na kocke, svaku umočite u čokoladni preliv koji ste prethodno napravili, pa uvaljajte u kokosovo brašno. Bon appetit!
Možda vas zanima:
POSNI ČUPAVCI ZA PRAVE SLADOKUSCE Sočan spoj biskvita sa filom i kokosom, za sve važne događaje
Fenomenalni kolači idealni za slavsku i svečanu trpezu.
BRZI ČUPAVCI Kolač sa kokosom koji nestane sa stola čim se postavi, a mekan kao pamuk
Fenomenalan desert osvojiće i one izbirljive.
ČUPAVCI SA MERAMA "NA ČAŠE" Jednostavni slavski kolači koji uspevaju svima, a mekani kao duša
Fenomenalni kolači od kokosa i čokolade oboriće s nogu i one izbirljive.
ČUPAVCI NA VODI Nedoljivi desert za dane strogog posta koji nimalo ne zaostaje za originalom
Ako volite klasične čupavce, ove ćete obožavati.
ČISTO SAVRŠENSTVO Rimljanka, kremasta torta bogatog ukusa
ČISTO SAVRŠENSTVO Rimljanka, kremasta torta bogatog ukusa
RUSKA TORTA KOJA JE OSVOJILA DOMAĆICE U SRBIJI Napravite Medovik i svekrva će vam pozavideti
Prema istorijskim podacima, medovik tortu osmislio je mladi kuvar na ruskom dvoru još u 18. veku kako bi impresionirao caricu Elizabetu Aleksejevnu.
GOTOVE ZA 15 MINUTA Pahuljaste krofne se tope u ustima, prave se za čas i smažu još brže, ljubav na prvi zalogaj
Male krofne sa lagano hrskavom i zlatno-smeđom spoljašnjošću, posute šećerom, i mekanom, pahuljastom unutrašnjošću...
SLATKO SAVRŠENSTVO Kolač sa orahom i belom čokoladom, totalno će vas raspametiti
Ovaj kolač svako treba isprobati, jer je sočan, ukusan, topi se u ustima
Komentari (0)