MEDENI ČUPAVCI Slatki i fantastični, otopićete se od slatkoće
Fenomenalni kolači, poslužite ih na slavskoj trpezi i oduševite goste.
Potrebno je
- 6 jaja
- 350 g šećera
- 100 ml ulja
- prašak za pecivo
- 350 g brašna.
- 300 g šećera
- 200 g margarina
- 150 ml mleka
- 150 g čokolade za kuvanje
za ukrašavanje
- 300 g kokosa
Priprema
Penasto umutite jaja sa šećerom pa dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo i ulje. Onda izlijte masu u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite oko 30 minuta na 180 stepeni. U zasebnoj šerpici zagrejte mleko pa dodajte šećer, margarin i izlomljenu čokoladu i kuvajte, dok se sve ne otopi. Isecite pečen kolač na kocke, svaku umočite u čokoladni preliv koji ste prethodno napravili, pa uvaljajte u kokosovo brašno. Bon appetit!
Možda vas zanima:
ČUPAVCI NA ČAŠE Savršeni za sve svečane prilike, a uspevaju i domaćicama početnicima
Sočni i mekani, nestaće sa stola odmah.
ČUPAVCI SA ŠUMSKIM VOĆEM Slatko -kiselkasta kombinacija koja mami na zalogaj više
Smažu se u trenu, a pogodni za sve svečane prilike.
ČUPAVCI IZ BAKINE KUHINJE MIRIŠU NA DETINJSTVO Mame i mirisom i ukusom
Savršen spoj čokolade i kokosa.
BRZI ČUPAVCI SA MERAMA NA ČAŠE Uspevaju i početnicima, a ukusa koji govori više od 1000 jezika
Najbolje služite uz kafu.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)