ČAROBNA PITA SA VIŠNJAMA Sa hrskavim korama i bogatim nadevom, otopićete se od slatkoće

Ivana Pavlović

19:00

Slatki kutak 0

Preukusna pita nestaće sa stola odmah, a slatka je i neodoljiva.

pita sa višnjama
Shutterstock

Potrebno je

  • 1 pakovanje kora za pitu

Za fil:

  • 600 g višanja
  • 4 jaja
  • 1 čaša (od jogurta) šećera
  • 1/2 čaše ulja
  • 1 čaša jogurta
  • 1 čaša griza
  • 1 prašak za pecivo

Za preliv:

  • 4 čaše vode
  • 2 čaše šećera
  • 1 vanil šećer

Priprema

Umutite jaja sa šećerom da dobijete penastu smesu. Dodajte ulje i jogurt i izmešajte. Dodajte griz pomešan s praškom za pecivo. Mutite kratko da se sastojci sjedine. Očistite višnje od koštica i ocedite. Prvu koru namažite sa 5 kašika fila, stavite preko drugu koru, i nju namažite filom, pa stavite treću koru. Po njenoj ivici gusto poređajte višnje. Urolajte i stavite u podmazan pleh. Ponovite isto dok ne utrošite sve kore. Dobićete 6-7 rolnica. Premažite odozgo pitu uljem i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko pola sata, odnosno dok ne dobije zlatnosmeđu boju. Za sirup, stavite vodu i oba šećera u šerpu da provre i kuvajte uz mešanje 10 minuta. Vrućim sirupom prelijte ohlađenu pitu.

Komentari (0)

Loading