ČAROBNA PITA SA VIŠNJAMA Sa hrskavim korama i bogatim nadevom, otopićete se od slatkoće
Preukusna pita nestaće sa stola odmah, a slatka je i neodoljiva.
Potrebno je
- 1 pakovanje kora za pitu
Za fil:
- 600 g višanja
- 4 jaja
- 1 čaša (od jogurta) šećera
- 1/2 čaše ulja
- 1 čaša jogurta
- 1 čaša griza
- 1 prašak za pecivo
Za preliv:
- 4 čaše vode
- 2 čaše šećera
- 1 vanil šećer
Priprema
Umutite jaja sa šećerom da dobijete penastu smesu. Dodajte ulje i jogurt i izmešajte. Dodajte griz pomešan s praškom za pecivo. Mutite kratko da se sastojci sjedine. Očistite višnje od koštica i ocedite. Prvu koru namažite sa 5 kašika fila, stavite preko drugu koru, i nju namažite filom, pa stavite treću koru. Po njenoj ivici gusto poređajte višnje. Urolajte i stavite u podmazan pleh. Ponovite isto dok ne utrošite sve kore. Dobićete 6-7 rolnica. Premažite odozgo pitu uljem i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko pola sata, odnosno dok ne dobije zlatnosmeđu boju. Za sirup, stavite vodu i oba šećera u šerpu da provre i kuvajte uz mešanje 10 minuta. Vrućim sirupom prelijte ohlađenu pitu.
Možda vas zanima:
SOČNA PITA SA VIŠNJAMA Zbog jednog sastojka nije za decu, a zamiriše cela kuća dok se peče
Sa hrskavim korama i bogatim nadevom, pravićete stalno.
SOČNA PITA SA VIŠNJAMA Mirisna i mekana, otopićete se od miline
Po receptu iz starog rokovnika, pravićete stalno.
SOČNA PITA SA VIŠNJAMA Poslastica kojoj nije moguće odoleti, po receptu bez mane
Osvojiće vas od prvog zalogaja.
BAKINA PITA SA VIŠNJAMA OD GOTOVIH KORA Mirisna i posna poslastica prepuna bogatog fila
Sočna i ukusna, kao osmišljena za proleće.
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
Komentari (0)