PITA SA VIŠNJAMA U slatko-kiselkastom spoju, otopićete se od miline
Jednostavne pripreme, uspeće i početnicima.
Potrebno je:
- 1 pakovanje kora za pitu
Za fil:
- 600 g višanja
- 4 jaja
- 1 čaša (od jogurta) šećera
- 1/2 čaše ulja
- 1 čaša jogurta
- 1 čaša griza
- 1 prašak za pecivo
Za preliv:
- 4 čaše vode
- 2 čaše šećera
- 1 vanilin šećer
Priprema:
Umutite jaja sa šećerom da dobijete penastu smesu. Dodajte ulje i jogurt i izmešajte. Dodajte griz pomešan sa praškom za pecivo. Mutite kratko da se sastojci sjedine. Očistite višnje od koštica i ocedite. Prvu koru namažite sa 5 kašika fila, stavite preko drugu koru, i nju namažite filom, pa stavite treću koru. Po njenoj ivici gusto poređajte višnje. Urolajte i stavite u podmazan pleh. Ponovite isto dok ne utrošite sve kore. Dobićete 6-7 rolnica. Premažite odozgo pitu uljem i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko pola sata, odnosno dok ne dobije zlatno-smeđu boju. Za sirup, stavite vodu i oba šećera u šerpu da provre i kuvajte uz mešanje 10 minuta. Vrućim sirupom prelijte ohlađenu pitu.
Možda vas zanima:
PITA SA VIŠNJAMA Neodoljiva poslastica pomera granice dobrog ukusa, po starinskom receptu
Uspeće i početnicima u kuhinji, ukusa koji priča priče.
BAKINA PITA SA VIŠNJAMA MILUJE NEPCA Zbog nje se krši svaka dijeta
Priprema je jednostavna, a ukus božanstven.
BAKINA LISNATA PITA SA VIŠNJAMA I PAVLAKOM Zbog nje se krši svaka dijeta
Priprema je jednostavna, a topi se u ustima.
STARINSKA PITA SA VIŠNJAMA I LEBLEBIJAMA Gotova očas posla, a oduzima dah i mirisom i ukusom
Sočna i mirisna, a po ukusu joj nema ravne.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)