PITA SA VIŠNJAMA U slatko-kiselkastom spoju, otopićete se od miline

Ivana Pavlović

15:30

Slatki kutak 0

Jednostavne pripreme, uspeće i početnicima.

pita sa višnjama
Shutterstock

Potrebno je:

Možda vas zanima:

  • 1 pakovanje kora za pitu

Za fil:

  • 600 g višanja
  • 4 jaja
  • 1 čaša (od jogurta) šećera
  • 1/2 čaše ulja
  • 1 čaša jogurta
  • 1 čaša griza
  • 1 prašak za pecivo

Za preliv:

  • 4 čaše vode
  • 2 čaše šećera
  • 1 vanilin šećer

Priprema:

Umutite jaja sa šećerom da dobijete penastu smesu. Dodajte ulje i jogurt i izmešajte. Dodajte griz pomešan sa praškom za pecivo. Mutite kratko da se sastojci sjedine. Očistite višnje od koštica i ocedite. Prvu koru namažite sa 5 kašika fila, stavite preko drugu koru, i nju namažite filom, pa stavite treću koru. Po njenoj ivici gusto poređajte višnje. Urolajte i stavite u podmazan pleh. Ponovite isto dok ne utrošite sve kore. Dobićete 6-7 rolnica. Premažite odozgo pitu uljem i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko pola sata, odnosno dok ne dobije zlatno-smeđu boju. Za sirup, stavite vodu i oba šećera u šerpu da provre i kuvajte uz mešanje 10 minuta. Vrućim sirupom prelijte ohlađenu pitu.

Gulaš od sočiva Sastojci: 300 g kuvanog sočiva 100 g crnog luka 3 kašike paradajz pirea 100 g šargarepe 100 g krompira 1 paprika Peršun, so, biber Maslinovo ulje Priprema: Sitno iseckati luk i šargarepu, propržiti, zatim dodati seckani krompir i papriku. Naliti vodom i kuvati dok povrće ne omekša. Dodati sočivo, paradajz pire, so, biber i peršun. Kuvati još nekoliko minuta dok se ne zgusne, pa poslužiti. #mojatrpeza #gulas #recept #proteinskiobrok #foodtok #zdravahrana #fyp #fypシ゚viral #fypシ゚ #foryoupage ♬ I Think I Like When It Rains - WILLIS

 

 

Komentari (0)