FENOMENALNA POSNA MOSKVA ŠNIT TORTA Po ukusu verna originalu, nećete ni primetiti razliku
Podjednako preukusna i posebna, idealna za sve svečane događaje.
Potrebno je
- 2 šoljice šećera
- 2 šoljice kisele vode
- 1 šoljica ulja
- 1 kašika meda
- 1 kašičica praška za pecivo
- 2 kašike kakaoa
- 5 kašika mlevenih oraha
- 250 g brašna
- 1,3 l soka od ananasa
- 250 g pudinga od vanile
- 10 kašika šećera
- 2 dcl soka od ananasa iz konzerve
- 1 margarin
- 150 g prah šećera
- 0,5 l slatke pavlake
- 300 g višanja
- 1 konzerva ananasa
Priprema
Zagrejte rernu na 200 stepeni. Pomešajte sastojke za koru pa smesu izlijte u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite koru 20 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Ponovite postupak da dobijete još jednu koru pa ih presecite na pola da imate ukupno 4 kore. Sok sa šećerom stavite da provri a puding razmutite sa sokom iz konzerve i skuvajte prvi fil. Prohlađen fil sjedinite sa margarinom umućenim sa šećerom u prahu. Zasebno umutite biljnu slatku pavlaku da dobijete drugi fil. Ocedite višnje. Premažite prvu koru višnjinim sokom pa stavite prvi fil, naređajte ananas pa namažite slatku pavlaku. Stavite drugu koru, poprskajte sokom od višnje, poređajte višnje, slatka pavlaka, poprskana kora, prvi fil, ananas, slatka pavlaka, kora. Premažite celu tortu sa prvim filom pa preko ostatkom slatke pavlake.
KOKOS BOMBICE SE TOPE U USTIMA Sitni kolači idealni za sva vremena i prilike
Slatke i neodoljive, najbolje odmah stavite duplu meru.
KOLAČ SA SIROM Fenomenalan i sladak, ovakav do sada niste jeli
Neodoljiv desert za sve sladokusce.
KEKS TORTA SA KOKOSOM Neodoljiva poslastica gotova za 15 minuta, miriše na leto i dane na moru
Kremasta i lagana, pravićete stalno.
MOSKVA ŠNIT Omiljena beogradska poslastica za sve svečane prilike
Originalni recept osmislila je Anica Džepina 1974. godine.
KOLAČ SA JABUKAMA Brzi desert nestaće sa stola odmah, a mekan kao duša
Savršen spoj sa voćem idealan za tople dane i nedostatak vremena.
Komentari (0)