ŠARLOTA SA JAGODAMA Raskošna poslastica u savršenom kremasto-voćnom spoju, pravi raj za sladokusce
Raspametiće i one izbirljive.
Potrebno je
- 400 g piškota
- 200 ml mleka
- 1 kesica vanilin-šećera
- 200 ml slatke pavlake
Za fil:
- 1 kesica limuntusa
- 1 kesica vanilin-šećera
- 150 g šećera u prahu
- 600 ml gustog jogurta
- 150 g krem-sira
- 2 kesice želatina
- 10 kašika vode
- 500 g jagoda
Priprema:
Piškote s jedne strane nakratko uronite u mleko pomešano s vanilin-šećerom, a zatim ih složite uz rub kalupa za torte. Dno kalupa takođe obložite piškotama. Želatin pomešajte sa vodom i ostavite da odstoji 10 minuta. Pavlaku umutite u šlag i umešajte limuntus i vanilin-šećer, a zatim dodajte šećer u prahu, jogurt i krem-sir. Nabubreli želatin mešajući zagrejte dok se ne otopi, pa ga potom umešajte u fil. Pola fila nanesite na pripremljene piškote. Zatim po filu naređajte red jagoda isečenih napola, pa po jagodama red namočenih piškota. Potom rasporedite preostali fil. Šarlotu ostavite u zamrzivaču nekoliko sati da odstoji, pa tek onda poslužite.
Možda vas zanima:
POSNA TORTA SA VIŠNJAMA MAMI NA PARČE VIŠE I dupla mera će biti malo
Ješćete je i mrsnim danima.
BRZA TORTA SA MALINAMA Gotova dok trepnete, a po ukusu joj nema ravne
Nema ko vam neće tražiti dodatno parče.
LENINA TORTA SA KAFOM Kremasta i neodoljiva, a nema paljenja šporeta
Najbolje služite uz šoljicu kafe.
ŽITO TORTA POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Klasik koji nikad ne izlazi iz mode, za sve svečane prilike
Kremasta poslastica raspametiće i one izbirljive.
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
Komentari (0)