ŠARLOTA SA JAGODAMA Raskošna poslastica u savršenom kremasto-voćnom spoju, pravi raj za sladokusce

Ivana Pavlović

09:00

Slatki kutak 0

Raspametiće i one izbirljive.

šarlota sa jagodama
Shutterstock

Potrebno je

  • 400 g piškota
  • 200 ml mleka
  • 1 kesica vanilin-šećera
  • 200 ml slatke pavlake

Za fil:

  • 1 kesica limuntusa
  • 1 kesica vanilin-šećera
  • 150 g šećera u prahu
  • 600 ml gustog jogurta
  • 150 g krem-sira
  • 2 kesice želatina
  • 10 kašika vode
  • 500 g jagoda

Priprema:
Piškote s jedne strane nakratko uronite u mleko pomešano s vanilin-šećerom, a zatim ih složite uz rub kalupa za torte. Dno kalupa takođe obložite piškotama. Želatin pomešajte sa vodom i ostavite da odstoji 10 minuta. Pavlaku umutite u šlag i umešajte limuntus i vanilin-šećer, a zatim dodajte šećer u prahu, jogurt i krem-sir. Nabubreli želatin mešajući zagrejte dok se ne otopi, pa ga potom umešajte u fil. Pola fila nanesite na pripremljene piškote. Zatim po filu naređajte red jagoda isečenih napola, pa po jagodama red namočenih piškota. Potom rasporedite preostali fil. Šarlotu ostavite u zamrzivaču nekoliko sati da odstoji, pa tek onda poslužite.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading