KLAFUTI Francuski voćni desert koji osvaja na prvi zalogaj, kad poželite nešto fino i slatko

Ivana Pavlović

15:00

Slatki kutak 0

Neodoljivi i sočni tradicionalni francuski desert, za sve sladokusce.

klafuti
Shutterstock

Potrebno je

  • 400 borovnica
  • 3 jaja
  • 100 g šećera
  • 150 g brašna
  • 200 ml slatke pavlake
  • 100 ml mleka
  • 70 g putera
  • 1 vanilin šećer
  • 1/2 kašičice praška za pecivo
  • prstohvat soli
  • i još 20g putera
  •  kao i 50g šećera za premazivanje kalupa

Priprema:
Rernu zagrejte na 170 stepeni. Kalup za pečenje namažite puterom i pospite kristal-šećerom. Jaja penasto umutite sa šećerom, dodajte pavlaku, mleko, vanilin šećer, prašak za pecivo, otopljen puter, so i na kraju brašno. Sve dobro izmešajte. Borovnice složite u kalup i prelijte dobijenom smesom. Pecite kolač na 170 stepeni oko 25-30 minuta. Bon appetit!

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading