LAŽNA KREMPITA TORTA Nepečena poslastica bolja od originala, za pravo uživanje
Neodoljiva poslastica pravi se lako a pojede se u trenu.
Potrebno je
- 300 g piškota
- 5 jaja
- 230 g šećera
- 10 g vanilin šećera
- 150 g skroba
- 1,3 l mleka
- 250 g krem sira
- 150 ml tople vode
Priprema
Jaja umutite sa šećerom, pa dodajte mleko i skrob. Sjedinite da nema grudvica, pa dodajte vanilin šećer. Onda kuvajte sve dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Skinite sa šporeta, preručite u posudu i dodajte krem sir. Umutite da smesa postane kompaktna. Obruč stavite na tacnu, pa poređajte piškote unutra. Preko sipajte fil pa dodajte još sloj piškota. Gotovu tortu pospite šećerom u prahu. Bon appetit!
Možda vas zanima:
KEKS MARKIZA SLAĐA OD KLASIČNE Poslastica kao izmišljena za slavsku trpezu, dekorativna i preukusna
Fenomenalna poslastica sa piškotama raspametiće i one koji ne vole slatko.
DŽUNGLA TORTA Preukusna poslastica sa bananama ukrasiće svaku svečanu trpezu
Ako volite banane, ovu tortu ćete obožavati.
MILKA TORTA Savršen spoj bele i crne čokolade u ukusu koji se ne zaboravlja
Ako volite čokoladu, ovu poslasticu ćete obožavati.
NEMAČKA KRTICA Kremasta poslastica koja se topi u ustima, u sočnom spoju sa bananama
Neodoljiva poslastica sa čokoladom i bananama, a mekana i izdašna.
PITA SA ŠLJIVAMA Jesenji desert koji budi sva čula, za prave sladokusce
Sočni desert oduševiće sve ukućane.
KEKS MARKIZA SLAĐA OD KLASIČNE Poslastica kao izmišljena za slavsku trpezu, dekorativna i preukusna
Fenomenalna poslastica sa piškotama raspametiće i one koji ne vole slatko.
BANANA TART Voćni desert koji popravlja dan u trenu, a krasi svaku svečanu trpezu
Nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
PAŠA LOKUM SA MLEVENIM KEKSOM Turski specijalitet u još slađem izdanju, prste da poližete
Ako volite klasičan paša lokum, ovaj sa keksom ćete da obožavate.
DOMAĆE RUM ŠTANGLICE POMERAJU GRANICE DOBROG UKUSA A nema pečenja i gotove začas
Domaće rum štanglice osvojiće prave sladokusce.
Komentari (0)