POSNA PITA SA CIMETOM I MEDOM Neodoljivi desert za sva vremena i prilike, a miriše na nedelju

Ivana Pavlović

13:00

Slatki kutak 0

Uzećete parče više , zato najbolje odmah stavite duplu meru.

posna pita sa medom i cimetom
Shutterstock

Potrebno je

  • 500 g gotovih tankih kora za pitu 
  • 200-300 ml mešavine vode i ulja 
  • 150-200 g meda
  • 1 kašičica cimeta
  • 1 kašičica rendane limunove kore

za posipanje 

  • šećer u prahu

Priprema 

Med zagrejte u maloj šerpici da postane tečan za mazanje. Onda dodajte rendanu limunovu koru i cimet. Dobro promešajte. Jednu koru premažite mešavinom vode i ulja, pa preko nanesite sloj meda sa cimetom. Ponavljajte postupak, dok ne složite 4 kore, pa ih pažljivo savijte u oblik rolne. Vrh pite premažite mešavinom ulja i vode. Prebacite u pleh obložen pek papirom. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, dok ne dobije zlatnosmeđu boju. Pospite gotovu pitu sa šećerom u prahu. Bon appetit!

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading