POSNA PITA SA CIMETOM I MEDOM Neodoljivi desert za sva vremena i prilike, a miriše na nedelju
Uzećete parče više , zato najbolje odmah stavite duplu meru.
Potrebno je
- 500 g gotovih tankih kora za pitu
- 200-300 ml mešavine vode i ulja
- 150-200 g meda
- 1 kašičica cimeta
- 1 kašičica rendane limunove kore
za posipanje
- šećer u prahu
Priprema
Med zagrejte u maloj šerpici da postane tečan za mazanje. Onda dodajte rendanu limunovu koru i cimet. Dobro promešajte. Jednu koru premažite mešavinom vode i ulja, pa preko nanesite sloj meda sa cimetom. Ponavljajte postupak, dok ne složite 4 kore, pa ih pažljivo savijte u oblik rolne. Vrh pite premažite mešavinom ulja i vode. Prebacite u pleh obložen pek papirom. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, dok ne dobije zlatnosmeđu boju. Pospite gotovu pitu sa šećerom u prahu. Bon appetit!
Možda vas zanima:
KOLAČ SA MAKOM BOLJI OD SVAKE TORTE Sve se samo pomeša i peče
Savršeno ide uz čaj ili kafu.
DOMAĆI JAFA KOLAČ SAVRŠEN ZA IZNENADNE GOSTE I dupla mera će biti malo
Savršen za hladne dane i praznike.
MIRISNI ROLAT SA CIMETOM I BUNDEVOM Zbog njega se krši svaka dijeta
Kremast i sladak, i dupla mera je malo.
KOKOS KOLAČ ZA SVE PRILIKE Kremast, lagan i savršen, polizaćete i tanjir
Savršen desert za sve prilike.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)