POSNA PITA SA CIMETOM I MEDOM Neodoljivi desert za sva vremena i prilike, a miriše na nedelju
Uzećete parče više , zato najbolje odmah stavite duplu meru.

Potrebno je
Možda vas zanima:

KOKOS ROLAT Mirisni desert koji budi uspomene sa letovanja, po receptu koji morate da probate
Sočan i lagan desert, za sve prilike kada vam se jede nešto slatko.

LEDENE KOCKE Osvežavajući kolač koji u isto vreme i ledi i sladi, po receptu bez mane
Kremast i čokoladan, nećete moći da prestanete da ga jedete.

PALAČINKE OD PROSA Klasik u potpuno novom izdanju, samo dodajte prilog po želji
Biće mekane i vazdušaste, a zdrave.

EGIPATSKI KOLAČ Desert sa medom i bademom koji se topi u ustima
Drugačiji i ukusan, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
- 500 g gotovih tankih kora za pitu
- 200-300 ml mešavine vode i ulja
- 150-200 g meda
- 1 kašičica cimeta
- 1 kašičica rendane limunove kore
za posipanje
- šećer u prahu
Priprema
Med zagrejte u maloj šerpici da postane tečan za mazanje. Onda dodajte rendanu limunovu koru i cimet. Dobro promešajte. Jednu koru premažite mešavinom vode i ulja, pa preko nanesite sloj meda sa cimetom. Ponavljajte postupak, dok ne složite 4 kore, pa ih pažljivo savijte u oblik rolne. Vrh pite premažite mešavinom ulja i vode. Prebacite u pleh obložen pek papirom. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, dok ne dobije zlatnosmeđu boju. Pospite gotovu pitu sa šećerom u prahu. Bon appetit!

KOKOS ROLAT Mirisni desert koji budi uspomene sa letovanja, po receptu koji morate da probate
Sočan i lagan desert, za sve prilike kada vam se jede nešto slatko.

DIJETALNO -POSNI PUDING Čokoladno savršenstvo koje će da vam ulepša radnu nedelju
Gotov za tili čas, a topi se u ustima.

NEODOLJIVA TORTICA OD LIMUNA Uživajte u mirisu koji će ispuniti vaš dom
U savršenom slatko-kiselkastom spoju, ukusa za pamćenje.

NEODOLJIVE ČOKO KOCKE Posni kolač mekan kao duša, a uspeva i početnicima
Slatke i kremaste, za sve prilike kada vam se jede nešto slatko.

EGIPATSKI KOLAČ Desert sa medom i bademom koji se topi u ustima
Drugačiji i ukusan, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)