POSNA PITA SA CIMETOM I MEDOM Neodoljivi desert za sva vremena i prilike, a miriše na nedelju
Uzećete parče više , zato najbolje odmah stavite duplu meru.
Potrebno je
- 500 g gotovih tankih kora za pitu
- 200-300 ml mešavine vode i ulja
- 150-200 g meda
- 1 kašičica cimeta
- 1 kašičica rendane limunove kore
za posipanje
- šećer u prahu
Priprema
Med zagrejte u maloj šerpici da postane tečan za mazanje. Onda dodajte rendanu limunovu koru i cimet. Dobro promešajte. Jednu koru premažite mešavinom vode i ulja, pa preko nanesite sloj meda sa cimetom. Ponavljajte postupak, dok ne složite 4 kore, pa ih pažljivo savijte u oblik rolne. Vrh pite premažite mešavinom ulja i vode. Prebacite u pleh obložen pek papirom. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, dok ne dobije zlatnosmeđu boju. Pospite gotovu pitu sa šećerom u prahu. Bon appetit!
Možda vas zanima:
PITA OD DUNJA Savršen recept Marte Stjuart za poslasticu od koje će vam poći voda na usta
Recept čuvene američke kuvarice oduševiće i one koji ne vole slatko.
PITA SA JABUKAMA Pravi se od 5 sastojaka, a ukusa kao da ste se trudili satima
Brza pita jednostavne pripreme oduševiće sve sladokusce.
ROLAT SA MAKOM Očaravajući desert mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Služite samostalno ili pospite šećerom u prahu.
KESTEN PIRE Poslastica koja je obeležila jesen, jednostavno preukusna
Fenomenalan desert za hladne dane, kremast i neodoljiv.
KOLAČ SA MAKOM I VIŠNJAMA Desert mekan kao duša koji budi sva čula
Fenomenalni desert nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
PUŽIĆI SA MAKOM Neodoljivo pecivo koje se odlično slaže sa šoljicom kafe
Napravite ih za doručak, a biće savršene i za večeru.
PITA OD DUNJA Savršen recept Marte Stjuart za poslasticu od koje će vam poći voda na usta
Recept čuvene američke kuvarice oduševiće i one koji ne vole slatko.
PITA SA JABUKAMA Pravi se od 5 sastojaka, a ukusa kao da ste se trudili satima
Brza pita jednostavne pripreme oduševiće sve sladokusce.
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
Komentari (0)