KINDER ČAROLIJA Nepečena kalorijska bomba koja budi sva čula a napravi se za 5 minuta

Ivana Pavlović

12:00

Slatki kutak 0

Fenomenalna torta oboriće s nogu sve koji je budu probali, a uspeva i onima koji prvi put ulaze u kuhinju.

kinder čarolija torta
Printscreen/Youtube

Potrebno je

  • 500 g keksa
  • malo mleka
  • 100 g čokolade
  • 20 g maslaca
  • 500 ml slatke pavlake
  • 100 g šećera
  • 500 g maskarpone sira
  • 100 g bele čokolade
  • 200 g čokolade
  • 100 ml mleka

za dekoraciju

  • pečeni lešnici

Priprema

Ređajte keks natopljen mlekom u kalup. Otopite 100 g čokolade sa 20 g maslaca pa prelijte preko keksa. Onda opet poređajte red keksa natopljenog u mleko. Zasebno umutite slatku pavlaku sa šećerom. U to dodajte maskarpone sir, pa dobro umutite. Podelite smesu, pa u jedan deo dodajte belu čokoladu, a u drugi deo crnu. Obe smese zasebno dobro promešajte. Dodajte pola crne smese pa red keksa preko. Dodajte pola bele smese, red keksa pa dodajte obe polovine smese i pomešajte. Ostavite sat vremena u frižideru. Otopite čokoladu sa mlekom pa premažite. Dekorišite pečenim lešnicima. Ostavite preko noći u frižideru. Bon appetit! 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading