KINDER ČAROLIJA Nepečena kalorijska bomba koja budi sva čula a napravi se za 5 minuta
Fenomenalna torta oboriće s nogu sve koji je budu probali, a uspeva i onima koji prvi put ulaze u kuhinju.
![kinder čarolija torta](/data/images/2024-06-10/90322_screenshot-113_f.png?timestamp=1717970400)
Potrebno je
- 500 g keksa
- malo mleka
- 100 g čokolade
- 20 g maslaca
- 500 ml slatke pavlake
- 100 g šećera
- 500 g maskarpone sira
- 100 g bele čokolade
- 200 g čokolade
- 100 ml mleka
za dekoraciju
- pečeni lešnici
Priprema
Ređajte keks natopljen mlekom u kalup. Otopite 100 g čokolade sa 20 g maslaca pa prelijte preko keksa. Onda opet poređajte red keksa natopljenog u mleko. Zasebno umutite slatku pavlaku sa šećerom. U to dodajte maskarpone sir, pa dobro umutite. Podelite smesu, pa u jedan deo dodajte belu čokoladu, a u drugi deo crnu. Obe smese zasebno dobro promešajte. Dodajte pola crne smese pa red keksa preko. Dodajte pola bele smese, red keksa pa dodajte obe polovine smese i pomešajte. Ostavite sat vremena u frižideru. Otopite čokoladu sa mlekom pa premažite. Dekorišite pečenim lešnicima. Ostavite preko noći u frižideru. Bon appetit!
Možda vas zanima:
![nugat torta](/data/images/2024-06-21/91632_nugat-torta-2_f.jpg)
NUGAT TORTA ZA PRAVE SLADOKUSCE Slatka i kremasta, a mekana kao duša
Očaravajuća poslastica ukrasiće svaku svečanu i slavsku trpezu.
![torta čarolija anđela](/data/images/2024-06-21/91615_1000051161-01_f.jpeg)
ČAROLIJA ANĐELA ZA LUKU Recept i intervju sa Draganom Varevac
Napravite ovu fenomenalnu poslasticu sa tri fila i kremom od pistaća po receptu Dragane Varevac iz Kraljeva
![torta kraljice natalije](/data/images/2024-05-29/89093_shutterstock-2235568143_f.jpg)
TORTA KRALJICE NATALIJE Poslastica iz 1888.godine kojoj popularnost samo raste
Ako posetite Dom Jevrema Grujića možete da probate ovaj specijalitet, po originalnom receptu.
![torta kraljice natalije](/data/images/2024-03-01/79079_shutterstock-62683900_f.jpg)
NAJBRŽA ČOKOLADNA TORTA Poslastica od samo 2 sastojka koja budi sva čula
Čokoladna poslastica koja se topi u ustima, a uspeva svima.
![mafini sa makom](/data/images/2024-06-25/92025_screenshot-136_f.png)
MAFINI NA DRUGAČIJI NAČIN Mak im daje posebnu čar, a tope se u ustima
Ako volite klasične mafine, ove ćete da obožavate.
![tart sa jagodama](/data/images/2024-06-24/91919_shutterstock-2146468965_f.jpg)
TART SA JAGODAMA SE TOPI U USTIMA Osvežavajući desert za vrele letnje dane koji miriše na ljubav
Lagani kolač sa jagodama nestaće sa stola odmah, a svi će vam tražiti recept.
![torone sa bademom](/data/images/2024-06-24/91910_shutterstock-1886290351_f.jpg)
ITALIJANSKE TORONE SA BADEMOM Podsećaju na karamel bonbone, a nastale su 1441. godine
Recept za ovaj desert nastao je 1441. godine u čast venčanja Bianke Marije Viskonti i Frančeska Sforza.
![kolač mađarica](/data/images/2024-06-24/91907_shutterstock-2399842627_f.jpg)
MAĐARICA Starinski kolač za sve prilike, a svi će vam tražiti recept
Ako volite jake, kalorične, čokoladne kolače, ovaj ćete obožavati, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
![torta policajka](/data/images/2024-04-25/85496_shutterstock-1911406543_f.jpg)
POLICAJKA ZA PRAVE LJUBITELJE ČOKOLADE I DOSTA FILA Poslastica koja se ne odbija
Fenomenalna čokoladna torta ukusa koji se pamti.
Komentari (0)