MAJMUNSKI KOLAČ Fenomenalni desert sa bananama šaljivog naziva koji se topi u ustima, a miriše na nedelju
Savršen spoj kakoa, banana i čokolade gotov začas, a ukućani će stajati u redu za još.
Potrebno je
Za koru:
- 6 jaja
- 6 kašika šećera
- 4 kašike brašna
- 2 kašike kakaa
- 3 kašike vode
- 1 prašak za pecivo
Preliv za koru:
- 150 ml soka od pomorandže
Fil:
- 500 ml mleka
- 6 kašike brašna
- 6 kašike šećera
- 150 g čokolade za kuvanje
- 250 g maslaca ili margarina
- 4-5 banane
Za dekoraciju:
- 250 ml slatke pavlake
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Jaja umutite sa šećerom pa dodajte vodu, a zatim i brašno, kakao, prašak za pecivo. Preručite u pleh obložen pek papirom i pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Prelijte sa sokom od pomorandže. U mleko dodajte gustin, šećer i čokoladu za kuvanje, pa dodajte maslac i banane. Ukrasite umućenom slatkom pavlakom. Bon appetit!
Možda vas zanima:
KUGLOF SA KARAMELOM IZ BAKINE KUHINJE Mekan, vazdušast i prepun hrskavih oraha
Svi će vam tražiti dodatno parče.
POSNO MEDENO SRCE Ovo je najsočniji kolač koji ste ikada probali, a gotov je za pola sata
Ako postite, a jede vam se nešto slatko, evo savršenog kolača koji se brzo pravi, a ukus mu je savršen.
KOH SA MLEVENIM KEKSOM MILUJE NEPCA A savršen za iznenadne goste
Sočan i sladak, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
KOLAČ BRZI GONZALES GOTOV ZA TAČNO 3 MINUTA Nema paljenja rerne ni miksera
Savršen za iznenadne goste.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)