MEDENA TORTA Slatka čarolija ukusa koji se pamti, za sve svečane prilike
Fenomenalna poslastica sa medom topi se u ustima, a svaki zalogaj je raj za sladokusce.

Potrebno je
Možda vas zanima:

BOEM TORTA Jedini recept koji trebate da znate za raskošnu poslasticu
Kremasta i sočna, za svaku svečanu priliku.

BELA TORTA SA MALINAMA Prepuna je fila i bogatog ukusa, za sve svečanosti
Kremasta poslastica kao osmišljena za proleće.

NAJLAKŠI RECEPT ZA POSNU KEKS TORTU SA PUDINGOM Jednostavnije od ovoga ne može
Pravi se lako, a pojede brzo.

BRZA TORTA OD AVOKADA I LIMETE Nepečena poslastica koja će vas osvežiti u momentu
Kremasta i drugačija, za prave sladokusce i one izbirljive.
- 2 jajeta
- 200 g šećera
- 100 g maslaca
- 1 najmanja kašičica sode bikarbone
- 3 kašike mleka
- 3 kašike meda (što jači i kvalitetniji)
- pola kašičice cimeta
- 600-650 g glatkog brašna
Fil:
- 950 g kisele pavlake
- 80 g šećera u prahu
- 250 ml slatke pavlake
- 1 kašičica arome vanile
Priprema:
Mikserom umutite jaja i šećer, dodajte sve ostale sastojke sem brašna. Stavite na nižu temperaturu, da se sve lepo rastopi. Kad soda počne da peni skinite sa ringle. Dok je toplo umešajte brašno, lepo sjedinite. Brašno postepeno dodajte dok ne dobijete fino, glatko testo. Testo podelite na 10 delova, izmerite na vagici tako da bude jednako. Rasklagijajte između 2 pek-papira, otprilike kore prečnika 18 cm, mogu biti i do 22 cm. Korice pecite na prevrnutom plehu, od 5 do 7 minuta na 180 stepeni. Za fil umutite slatku pavlaku, ne previše čvrsto, posebno izmešate kiselu pavlaku, šećer i vanilu, a zatim sve lepo sjedinite. Na svaku koru ide 2-3 kašike fila. Poslednju koru izmrvite i obložite tortu sa svih strana, pa dobro ohladite. Prijatno!
Ana ima pune ruke dokaza: Najavila žestoko raskrinkavanje Korde, pa otkrila da će ga se nakon ovih saznanja odreći roditelji! (VIDEO)

Šta povezuje Mikija Mausa, Duška Dugouška, Super Marija i Vučka?

Zemlja vatre i nara na obali Kaspijskog jezera stiže na EXPO 2027 Beograd

VAŽAN TRENUTAK NA BEOGRADSKOJ BERZI Danas je ostvaren istorijski iskorak za srpsko tržište kapitala
Isplivali novi detalji raskida: Matora zbog opsesije rijalitijem zanemarivala Kostu i njegove potrebe, ovo je cela istina! (VIDEO)
BLAM ME JE DA SE SVAĐAM SA OVOM KIFLICOM: Aneli bacila sumnju na Alibabino poslovanje s diskotekom, Đedović otkrio: Znala je da uplaćivao pare dok smo ga nazivali JUNEĆIM GULAŠOM (VIDEO)

6:0 ILI 6:1 TIP JE PROŠAO Od sada, svi tiketi na ATP Masters 1000 turnirima imaju posebnu prednost!

Na ponos Srbiji: EXPO 2027 Beograd podržao Beogradski maraton u trci za čovečanstvo

MLADOST Engobirani crep nove generacije i Energetski blokovi – provereni kvalitet uz 50 godina garancije!

Na današnji dan, 10. april

BLONDI Jednostavan kolač skupog ukusa za dane kada nemate vremena
Pravi se lako, a pojede odmah.

KOMISBROT SA KIKIRIKIJEM Klasičan slatkiš u još slasnijem izdanju, a super ide uz čaj ili kafu
Sladak i slasan desert, prste da poližete.

BELA TORTA SA MALINAMA Prepuna je fila i bogatog ukusa, za sve svečanosti
Kremasta poslastica kao osmišljena za proleće.

NAJLAKŠI RECEPT ZA POSNU KEKS TORTU SA PUDINGOM Jednostavnije od ovoga ne može
Pravi se lako, a pojede brzo.

PEČENI KOLAČ OD SIRA Savršen desert za svaku priliku
Sočan i lagan, ukusa koji priča priče.
Komentari (0)