ITALIJANSKE TORONE SA BADEMOM Podsećaju na karamel bonbone, a nastale su 1441. godine
Recept za ovaj desert nastao je 1441. godine u čast venčanja Bianke Marije Viskonti i Frančeska Sforza.
Potrebno je
- 350 g badema
- 300 g šećera
- 300 g meda
- 80 ml vode
- 2 belanca
Priprema:
Med, šećer i vodu sipajte u šerpu, pa kuvajte na tihoj vatri dok ne dostigne temperaturu od 150 stepeni. Belanca zasebno umutite u čvrst šne. U belanca sipajte vruć karamel uz mešanje, pa mutite mikserom dok se ne prohladi. Dodajte seckane i prepečene bademe. Izmešajte. Preručite u pleh koji ste obložien providnom folijom. Rukama utisnite smesu, prekrijte odozgo folijom i ostavite da stoji celu noć na sobnoj temperaturi da se stegne. Secite torone na kocke i služite. Bon appetit!
Možda vas zanima:
PAMUK KOLAČ OD 3 SASTOJKA Verovatno najmekša poslastica na svetu, a uspeva SVIMA!
Sočan i mekan, nestaće sa stola odmah.
BELE KOCKE SE TOPE U USTIMA Prepune keksa i čokolade, i dupla mera će biti malo
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
EGIPATSKI KOLAČ BUDI SVA ČULA Prepun meda i badema, a sve se samo pomeša i peče
Nema ko vam neće tražiti recept.
BLONDI Savršen za iznenadne goste, biće gotov dok pristavite kafu
Napravi se lako, a pojede brzo.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)