ČERI TORTA Očaravajuća poslastica dekorativnog izgleda koja obara s nogu
Ako volite višnju, ovu tortu ćete obožavati.
Potrebno je
Za kore:
- 2 šolje brašna
- 2 šolje šećera
- 3/4 šolje kakao praha
- 2 kašičice praška za pecivo
- 1 i po kašičica sode bikarbone
- 1 kašičica soli
- 1 šolja mleka
- 1/2 šolje biljnog ulja
- 2 jaja
- 2 kašičice ekstrakta vanile
- 1 šolja ključale vode
Za fil:
- 500 g očišćenih višanja
- 1/2 šolje šećera
- 2 kašike kukuruznog skroba
- 1/4 šolje vode
- 1 kašičica ekstrakta vanile
Za ganaš:
- 500 ml slatke pavlake
- 200 g tamne čokolade (otopljene i ohlađene)
Priprema:
Priprema kore:
Zagrejte rernu na 175 stepeni. Podmažite i pobrašnite dva okrugla kalupa za tortu prečnika 23 cm. Pomešajte brašno, šećer, kakao prah, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i so. Dodajte mleko, ulje, jaja i vanilu. Mutite mikserom na srednjoj brzini. Postepeno dodajte vodu i mešajte dok smesa ne postane homogena. Testo će biti prilično tečno. Podelite testo ravnomerno u pripremljene kalupe. Pecite 30-35 minuta na 170 stepeni.
U šerpici pomešajte višnje, šećer, kukuruzni skrob i vodu. Kuvajte na srednjoj vatri, često mešajući, dok se smesa ne zgusne. Dodajte vanilu. Ohladite fil pre nego što ga koristite u torti. Umutite slatku pavlaku dok ne postane čvrsta, pa umešajte otopljenu i ohlađenu čokoladu. Stavite jednu koru na tanjir za posluživanje. Premažite koru polovinom fila od višanja, pa polovinom čokoladnog fila. Stavite drugu koru preko fila, pa premažite preostalim filom od višanja. Završite tortu preostalim čokoladnim filom.
Možda vas zanima:
KEKS MARKIZA SLAĐA OD KLASIČNE Poslastica kao izmišljena za slavsku trpezu, dekorativna i preukusna
Fenomenalna poslastica sa piškotama raspametiće i one koji ne vole slatko.
DŽUNGLA TORTA Preukusna poslastica sa bananama ukrasiće svaku svečanu trpezu
Ako volite banane, ovu tortu ćete obožavati.
MILKA TORTA Savršen spoj bele i crne čokolade u ukusu koji se ne zaboravlja
Ako volite čokoladu, ovu poslasticu ćete obožavati.
NEMAČKA KRTICA Kremasta poslastica koja se topi u ustima, u sočnom spoju sa bananama
Neodoljiva poslastica sa čokoladom i bananama, a mekana i izdašna.
KEKS MARKIZA SLAĐA OD KLASIČNE Poslastica kao izmišljena za slavsku trpezu, dekorativna i preukusna
Fenomenalna poslastica sa piškotama raspametiće i one koji ne vole slatko.
BANANA TART Voćni desert koji popravlja dan u trenu, a krasi svaku svečanu trpezu
Nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
PAŠA LOKUM SA MLEVENIM KEKSOM Turski specijalitet u još slađem izdanju, prste da poližete
Ako volite klasičan paša lokum, ovaj sa keksom ćete da obožavate.
DOMAĆE RUM ŠTANGLICE POMERAJU GRANICE DOBROG UKUSA A nema pečenja i gotove začas
Domaće rum štanglice osvojiće prave sladokusce.
TIRAMISU SA BANANAMA SOČNIJI OD KLASIČNOG Italijanski desert za prave sladokusce
Fenomenalni desert odlično se slaže sa kafom.
Komentari (0)