PREVRNUTI KOLAČ SA BRESKVAMA Letnji desert koji osvežava u trenu, za sve sladokusce
Sočan desert, lagan i osvežavajuć, ukusa koji se pamti, uzećete parče više.

Potrebno je
- 400 g breskvi
- 60 g maslaca
- 100 g žutog šećera
Za testo:
- 200 g brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- prstohvat soli
- 115 g maslaca
- 150 g šećera
- 1 jaje
- vanila
- 120 ml mleka
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U manji pleh stavite maslac pa pustite da se otopi. Potom izvadite iz rerne i dodajte šećer. Dobro promešajte da se šećer otopi. Preko toga poređajte oljuštene kriške breskvi. U jednoj posudi pomešajte brašno, so i prašak za pecivo. Zasebno umutite maslac i šećer, pa dodajte jaje i vanilu. Naizmenično sipajte mleko i brašno pa dobro umutite smesu. Prelijte preko voća. Pecite oko 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Pustite 5 minuta da se kolač prohladi, pa oštrim nožem odvojite ivice testa od pleha i kolač okrenite naopako na tanjir za služenje. Bon appetit!
Možda vas zanima:

KOLAČ SA BRESKVAMA I JOGURTOM Sočan i mekan kao duša, po starom baka Majinom receptu
Zamirisaće cela kuća.

ČOKO KOCKE SA VIŠNJAMA Tope se u ustima, a prave se brzo i lako
Kremaste i slatke, prste da poližete.

NEODOLJIVI KUGLOF MEKAN KAO DUŠA Savršen za rođendane i bitne datume, gosti će biti oduševljeni
Naziv kuglof se koristi u Mađarskoj, Srbiji, Hrvatskoj, Makedoniji i u zapadnoj Sloveniji dok je u Gornjoj Austriji poznat kao vacker ili vacka, a u Poljskoj babka. Najraniji poznati recept za kuglof se pojavio 1581. godine, u knjizi Marka Rupolta. Ako želite da dobijete na ukusu možete da umešate čokoladu, suvo grožđe, banane ili maline, kombinacija je bezbroj. Savršen je za sve proslave i važne događaje.

NEODOLJIVI RUM KOLAČ Pravi se lako, a pojede brzo, nema ko će mu odoleti
Fenomenalan i sladak, bićete oduševljeni.

BRZE KEKS BOMBICE Ne zahtevaju truda ni vremena, a savršene za sve prilike
I dupla mera će biti malo.

TIRAMISU Sočan, kremast, mekan kao duša i topi se u ustima, ovako ga prave Italijani!
Najbolje služite uz šoljicu kafe.

KOLAČ "SMUTI PA PROSPI" Gotov za 5 minuta, a kremast i čokoladan, jednostavnije od ovoga nema!
Pravi se lako, a pojede brzo.

KOLAČ SA MAKOM I VIŠNJAMA Priprema je jednostavna, a ukus božanstven, i dupla mera će biti malo!
Fenomenalan desert nestaće sa stola odmah.

STARA SARAJEVSKA TORTA Sa rozen korama, nema ko će ostati na samo jednom parčetu
Kremasta i slatka, bićete oduševljeni.
Komentari (0)