PREVRNUTI KOLAČ SA BRESKVAMA Letnji desert koji osvežava u trenu, za sve sladokusce

Izvor: Ivana Pavlović

18:00

Slatki kutak 0

Sočan desert, lagan i osvežavajuć, ukusa koji se pamti, uzećete parče više.

prevrnuti kolač sa breskvama
Shutterstock

Potrebno je

  • 400 g breskvi
  • 60 g maslaca
  • 100 g žutog šećera
     

Za testo:

  • 200 g brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • prstohvat soli
  • 115 g maslaca
  • 150 g šećera
  • 1 jaje
  • vanila
  • 120 ml mleka

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U manji pleh stavite maslac pa pustite da se otopi. Potom izvadite iz rerne i dodajte šećer. Dobro promešajte da se šećer otopi. Preko toga poređajte oljuštene kriške breskvi. U jednoj posudi pomešajte brašno, so i prašak za pecivo. Zasebno umutite maslac i šećer, pa dodajte jaje i vanilu. Naizmenično sipajte mleko i brašno pa dobro umutite smesu. Prelijte preko voća. Pecite oko 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Pustite 5 minuta da se kolač prohladi, pa oštrim nožem odvojite ivice testa od pleha i kolač okrenite naopako na tanjir za služenje. Bon appetit!

 

 

Možda vas zanima:

kuglof

NEODOLJIVI KUGLOF MEKAN KAO DUŠA Savršen za rođendane i bitne datume, gosti će biti oduševljeni

19:00

5 jul, 2025

Slatki kutak

Naziv kuglof se koristi u Mađarskoj, Srbiji, Hrvatskoj, Makedoniji i u zapadnoj Sloveniji dok je u Gornjoj Austriji poznat kao vacker ili vacka, a u Poljskoj babka. Najraniji poznati recept za kuglof se pojavio 1581. godine, u knjizi Marka Rupolta. Ako želite da dobijete na ukusu možete da umešate čokoladu, suvo grožđe, banane ili maline, kombinacija je bezbroj. Savršen je za sve proslave i važne događaje.

Komentari (0)

Loading