MAKARONSI Najslađi francuski kolačići koji se smažu očas posla, a uspevaju BAŠ svima

Ivana Pavlović

19:00

Slatki kutak 0

Dekorativno lepi, a ukusom osvajaju na prvi zalogaj.

makaronsi
Shutterstock

Potrebno je

  • 35 g bademovog brašna
  • 35 g šećera u prahu
  • 35 g šećera
  • 27 g belanaca
  • 1/2 kašičice ekstrakta vanile
  • 2 kapljice crvene prehrambene boje

Za punjenje:

  • 50 g putera
  • 50 g pudera u prahu
  • 2 kašičice slatke pavlake

Priprema:
Pomešajte bademovo brašno, šećer u prahu, pa ih prosejte. Mikserom umutite  belanca pa dodajte ekstrakt vanile. Postepeno dodajte šećer i mutite dok ne dobijete gušću smesu za makaronse. Onda dodajte prehrambenu boju i umiksajte dobro. Ubacujte postepeno prosejanu mešavinu bademovog brašna i šećera u prahu i sjedinite špatulom. Smesu za makaronse ubacite u špric za kolače, pa izlijte pljosnatije krugove po ravnoj podlozi za pečenje. Makaronse pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 °C oko 20 minuta. Zatim umutite omekšali puter, dodajte šećer u prahu pa ponovo umiksajte. Dodajte slatku pavlaku i umutite špatulom. Prebacite smesu za punjenje u špric za kolače inanesite na jedan ohlađeni makarons i prekrijte drugim. To ponovite dok ima materijala.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading