MAKARONSI Najslađi francuski kolačići koji se smažu očas posla, a uspevaju BAŠ svima
Dekorativno lepi, a ukusom osvajaju na prvi zalogaj.
Potrebno je
- 35 g bademovog brašna
- 35 g šećera u prahu
- 35 g šećera
- 27 g belanaca
- 1/2 kašičice ekstrakta vanile
- 2 kapljice crvene prehrambene boje
Za punjenje:
- 50 g putera
- 50 g pudera u prahu
- 2 kašičice slatke pavlake
Priprema:
Pomešajte bademovo brašno, šećer u prahu, pa ih prosejte. Mikserom umutite belanca pa dodajte ekstrakt vanile. Postepeno dodajte šećer i mutite dok ne dobijete gušću smesu za makaronse. Onda dodajte prehrambenu boju i umiksajte dobro. Ubacujte postepeno prosejanu mešavinu bademovog brašna i šećera u prahu i sjedinite špatulom. Smesu za makaronse ubacite u špric za kolače, pa izlijte pljosnatije krugove po ravnoj podlozi za pečenje. Makaronse pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 °C oko 20 minuta. Zatim umutite omekšali puter, dodajte šećer u prahu pa ponovo umiksajte. Dodajte slatku pavlaku i umutite špatulom. Prebacite smesu za punjenje u špric za kolače inanesite na jedan ohlađeni makarons i prekrijte drugim. To ponovite dok ima materijala.
Možda vas zanima:
RUSKE KAPE Neodoljivi kolači sa kokosom i čokoladom, mekani kao duša, a tope se u ustima
Fenomanalni desert osvojiće svaku svečanu trpezu, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
MAKARONSI Neodoljivi desert zbog koga ćete imati osećaj da ste u Parizu, ukusa koji priča priče
Slatki "sendvičići" oduševiće vas na prvi zalogaj, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
POSNE BRESKVICE Sočni kolači koji se zovu kao poznato voće, a osvajaju od prvog zalogaja
Ni malo ne zaostaju za originalom, poćiće vam voda na usta.
RUSKE KAPE PO STAROM RECEPTU IZ BAKINE KUHINJE Tradicionalni desert od kog će vam poći voda na usta
Desert sa kokosom i čokoladom pomera granice dobrog ukusa, a idealan za slavsku trpezu.
KREMASTI KOLAČ Ovakav do sada niste jeli, ukusa koji priča priče
Savršen za svečane prilike, ali i obične dane kada vam se jede nešto slatko.
POSNE KROFNE Ni malo ne zaostaju za originalom, a mekane kao duša
Sočne i slatke, bićete oduševljeni.
ŠAH TORTA Starinska poslastica bez koje slavlje nije moglo da prođe, a sada zaboravljena
Očaravajuću poslasticu zbog izgleda šahovske table obožavaće deca.
ČUVENE ŽERBO KOCKE Aleksandra nam je dala recept kako da budu najukusnije
Napravite čuveni kolač po receptu Aleksandre Cvetković iz okoline Leskovca
MARKIZA TORTA Nepečena poslastica sa piškotama oduševiće goste na slavskoj trpezi
Torta sa piškotama u slatkom spoju sa čokoladom.
Komentari (0)