POSNE BRESKVICE Sočni kolači koji se zovu kao poznato voće, a osvajaju od prvog zalogaja

Ivana Pavlović

12:00

Slatki kutak 0

Ni malo ne zaostaju za originalom, poćiće vam voda na usta.

posne breskvice
Shutterstock

Potrebno je
Za testo

  • 1 šolja od 2dl vode
  • 2 šolje od 2dl ulja
  • 2 šolje od 2dl šećera
  • 4 kašike brašna
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 900 g brašna

Za fil

  • mrvice od dubljenih breskvica
  • džem
  • rum

Dodatno

  • crvena boja za kolače
  • kristal šećer

Priprema

Rernu zagrejte na 175 stepeni. U jednoj posudi sjedinite šećer, ulje, vodu, 4 kašike brašna i prašak za pecivo. Ostavite da odstoji pola sata. Dodajte brašno pa lepo promešajte. Zatim uzimajte deo testa i valjajte kuglice. Ređajte u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite 15 do 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 175 stepeni. Ponavljajte postupak sve dok ne utrošite materijal. U jednoj posudi sjedinite mrvice, džem i rum da dobijete fil. Pripremljenim filom punite i spajajte prohlađene breskvice. Umačite obe strane breskvice u vodu sa crvenom bojom pa u kristal šećer. Prijatno!

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading