MAFINI SA JAGODAMA Gotov za pola sata, a topi se u ustima
Fenomenalan desert mekan kao duša, za prave sladokusce.
Potrebno je
- 150 g brašna
- 125 g belog šećera
- 8 g praška za pecivo
- 1 jaje
- pola kašičice esencije vanile
- pola šolje mleka
- 25 g putera
- 8 jagoda iseckanih na sitne komade
Pripirema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašno, šećer i prašak za pecivo. Sve promešajte pa napravite rupu u sredini. Zatim, razbijte jaje u sredini pa umešajte vanilin ekstrakt. Pomešajte pa sipajte polovinu mleka i opet promešajte. Dodajte puter i sve sjedinite. Dodajte seckane jagode. Smesu izlijte u kalup za mafine. Pecite oko 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Bon appetit!
Možda vas zanima:
MAFINI SA BANANAMA Sočni desert bez šećera i brašna, a mekan kao duša
Brz i jednostavan recept, idealan za iznenadne goste.
ČOKOLADNI MAFINI Neodoljivi zalogajčići koji se tope u ustima, a savršeni su za dolazak iznenadnih gostiju
Još slađi i ukusniji od klasičnih, bolje odmah stavite duplu meru.
ČOKOLADNI MAFINI Mekani kao duša, a uspeće i potpunim početnicima
Sočni i slatki, za pravo zadovoljstvo.
MAFINI SA BRESKVAMA Drugačiji a preukusni, za savršen početak dana
Nedoljivi kolačići nestaće sa stola odmah.
RUSKE KAPE Neodoljivi kolači sa kokosom i čokoladom, mekani kao duša, a tope se u ustima
Fenomanalni desert osvojiće svaku svečanu trpezu, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
TORTA LEJDI DI Lagana i kremasta poslastica za prave sladokusce, poćiće vam voda na usta
Kremasti spoj kokosa sa pudingom oduševiće i one izbirljive.
TORTA OD PALAČINKI Mirisna poslastica koja se pravi brzo i lako, a keks joj daje posebnu draž
Ako volite palačinke, ovu tortu ćete obožavati.
PROFITEROLE Slične kao princes krofne a opet posebne, sa sočnim filom i vazdušastim testom
Neodoljive krofnice sa čokoladnim prelivom raspametiće i one izbirljive.
BAKLAVA SA POMORANDŽOM Sočni desert koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim, po starom bakinom receptu
Ako volite klasičnu baklavu, ovu ćete da obožavate.
Komentari (0)