BOLONJEZE PO RECEPTU DŽEJMIJA OLIVERA Otkrijte dugo čuvanu tajnu britanskog kuvara
Jedan od najboljih svetskih kuvara, Džejmi Oliver, otkrio je kako on priprema špagete bolonjeze. Deo tajne sastoji se u pelatu iz konzerve, i povrću isečenom na kockice slične veličine. Pratite uputstva i uživajte u ovom delikatesu.
Potrebno je
½ kg mlevenog junećeg mesa
½ kg mlevenog svinjskog mesa
50 grama dimljene slanine
grančica ruzmarina
1 glavica crnog luka
2 šargarepe
2 štapa celera
2 konzerve pelata od 400 ml
1 kašika soka od paradajza
800 ml vode
malo maslinovog ulja
so i biber po želji
Priprema
Iseckajte listiće ruzmarina i stavite ih da se dinstaju na malo maslinovog ulja. Dodajte sitno iseckanu slaninu. Potom dodajte mlevenu junetinu i svinjetinu, začinite po želji i dinstajte oko 10 minuta uz često mešanje, sve dok meso ne dobije lepu braon boju.Iseckajte luk, šargarepu i celer na komadiće slične veličine, pa dodajte u šerpu i nastavite da dinstate još desetak minuta. Potom u šerpu dodajte i pelat i sok od paradajza, dobro promešajte, i dolijte i vodu. Smanjite temperaturu i ostavite da se kuva na tihoj vatri oko 90 minuta. Služite toplo uz testeninu po želji i sa izrendanim parmezanom.
Možda vas zanima:
POSNE BOLONJEZE Duh Italije u svakom zalogaju, nećete moći da prestanete da jedete
Ukućani će stajati u redu za još.
BOLONJEZE SA POVRĆEM Lagani ručak u kome će porodica uživati, a gotov očas posla
Svaki zalogaj je raj za nepca.
NEODOLJIVE BOLONJEZE Italijanski specijalitet na posan način, zaboravićete da nedostaje meso
Prave se lako, a pojedu u slast.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)