BOLONJEZE PO RECEPTU DŽEJMIJA OLIVERA Otkrijte dugo čuvanu tajnu britanskog kuvara

Ivana Pavlović

14:00

Sezonski recepti 0

Jedan od najboljih svetskih kuvara, Džejmi Oliver, otkrio je kako on priprema špagete bolonjeze. Deo tajne sastoji se u pelatu iz konzerve, i povrću isečenom na kockice slične veličine. Pratite uputstva i uživajte u ovom delikatesu.

bolonjeze
pixabay

Potrebno je

½ kg mlevenog junećeg mesa
½ kg mlevenog svinjskog mesa
50 grama dimljene slanine
grančica ruzmarina
1 glavica crnog luka
2 šargarepe
2 štapa celera
2 konzerve pelata od 400 ml
1 kašika soka od paradajza
800 ml vode
malo maslinovog ulja
so i biber po želji

Priprema

Iseckajte listiće ruzmarina i stavite ih da se dinstaju na malo maslinovog ulja. Dodajte sitno iseckanu slaninu. Potom dodajte mlevenu junetinu i svinjetinu, začinite po želji i dinstajte oko 10 minuta uz često mešanje, sve dok meso ne dobije lepu braon boju.Iseckajte luk, šargarepu i celer na komadiće slične veličine, pa dodajte u šerpu i nastavite da dinstate još desetak minuta. Potom u šerpu dodajte i pelat i sok od paradajza, dobro promešajte, i dolijte i vodu. Smanjite temperaturu i ostavite da se kuva na tihoj vatri oko 90 minuta. Služite toplo uz testeninu po želji i sa izrendanim parmezanom.

bezglutenske projice od blitve

BEZGLUTENSKE PROJICE OD BLITVE Po ukusu najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića

19:00

5 maj, 2024

Sezonski recepti

Novak Đoković, svetski reket broj 1, iz godine u godinu, sve više pokazuje da je nenadmašiv u onome što radi. Da bi istrajao u napornim treninzima, okrenuo se ishrani bez glutena, koja sadrži puno svežeg voća i povrća. Zajedno sa suprugom Jelenom uči zdravoj ishrani i svoje naslednike Stefana i Taru. Jedan od takvih recepata je i ovaj za bezglutenske projice od blitve, kakav bi se sigurno našao na meniju porodice Đoković. Sočni zalogajčići daće snage za napore u toku dana, a nimalo neće zaostajati za onim klasičnim.

Komentari (0)

Loading