Prste da poližeš...

Inspiracije za ručak nikad dosta, a ako volite da jedete svinjsko meso, imamo odličan predlog za vas. Dobro ga začinite, a onda dodajte luk i paprike, pa preko sipajte aromatični preliv od bujon, brašna i začina. Ovako pripremljeno svinjsko meso je neverovatno sočno i mekano, a kao prilog dovoljan je samo skuvan pirinač.
Možda vas zanima:

SVIMA OMILJENI RUČAK, A BRZO JE GOTOV Ovako spremljene šnicle su toliko mekane i sočne da se tope u ustima!
Najbrži ručak je da ispržite šnicle, ali važno je da znate kako da ne bi bile suve.

POHOVANE ŠNICLE SA SUSAMOM Ovako pripremljeno belo meso je mekano, sočno i veoma ukusno
Poslužite ga uz pire krompir i sezonsku salatu.

BRZ I JEDNOSTAVAN RUČAK Šnicle iz rerne, mekane, preukusne, a gratis dobijete fini saft
Ako imate već isečene tanke šnicle i ne znate šta ćete sa njima, pa lako je, stavite ih u rernu i za sat vremena su gotove

ŠNICLE POHOVANE PANKO PREZLAMA Odlična kombinacija hrskave korice i mekog mesa unutra
Hrskave šnicle ćete lako napraviti uz panko prezle. To su krupnije prezle koje se bolje prilepe uz meso, a manje ulja upiju. Ne brinite, dajemo vam recept kako da ih napravite.
Sastojci:
4 šnicle svinjskog mesa
1 kašičica origana
1 kašičica soje u prahu
1 kašičica bosiljka
1 kašičica bibera
2 kašike vorčester sosa
oko 2 šolje pilećeg bujona
1 crvena paprika
1/2 crnog luka
1 šolja brašna
1 kašičica crnog luka u prahu
1 kašičica belog luka u prahu
1 kašičica slatke paprike
Priprema:
Pomešajte so, biber, slatku papriku, origano, soju u prahu i bosiljak, pa dobro utrljajte u meso. Uvaljajte u brašno i ispržite meso sa obe strane. Izvadite iz tiganja, pa ispržite na trake iseckanu papriku i na rebarca iseckan luk. U tepsiju stavite povrće, pa preko meso. U ostatak brašna dodajte preostale začine, beli i crni luk u prahu, vorčester sos i bujon. Dobro sjedinite, pa prelijte preko mesa. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko pola sata.
Bonus video:

BRZE PROLEĆNE KIFLICE SA SALAMOM Slasne i ukusne, smažu se očas posla
Napravite ove ukusne kiflice po receptu Milice Spasić iz Mihajlovca kod Smedereva

DOMAĆI KEČAP Pravi se lako, a ukusniji i zdraviji od kupovnog
Bićete oduševljeni ukusom..

LIDIJINA PROLEĆNA KAPRI TORTA Raskošna poslastica ukrasiće svaku svečanu trpezu
Napravite ovu neodoljivu poslasticu po receptu Lidije Đurić iz Šapca

TAMARINA ARABIJA TORTA ZA SVE SVEČANE PRILIKE Raskošna i neodoljiva, prste da poližete
Napravite ovu očaravajuću poslasticu po receptu Tamare Đorđević iz Vranja

DOMAĆI SOS OD MIROĐIJE Savršeno ide uz meso, krompir i sarmice, a gotov očas posla
Priprema je jednostavna, a daje šmek svakom jelu.
Komentari (0)