HUMUS NAMAZ Gotov začas, a slasan i ukusan, slaže se uz razna jela

Ivana Pavlović

09:40

Zdravi zalogaji 0

Namaz možete da čuvate do 3 dana u zatvorenoj činiji u frižideru.

humus namaz
Shutterstock

Potrebno je:

  • 1 konzerva leblebija (300 grama)
  • 4 kašike tahinija (namaz od susama koji se kupuje u prodavnicama zdrave hrane)
  • sok od jednog limuna
  • 4 čena belog luka
  • 4 kašike maslinovog ulja
  • so po ukusu
  • mlevena začinska paprika

Priprema:

U blender stavite sve leblebije, tahini, limunov sok, beli luk, maslinovo ulje i so. Dobro izblendajte da dobijete pastu. Zatim, prebacite u činiju i pospite mlevenom začinskom paprikom. 

@moja.trpeza Lava kolač Sastojci: 1 puding od čokolade 300 ml mleka 3 kašike šećera 2 banane 200 g mlevenog keksa Priprema: Sipajte 200 ml mleka u šerpu i stavite da se kuva. U posebnoj posudi pomešajte preostalo mleko sa pudingom u prahu i šećerom, dobro promešajte da nema grudvica. Kada mleko provri, dodajte pripremljenu smesu i kuvajte uz stalno mešanje dok se ne zgusne. U tepsiju sa plehom ravnomerno pospite mleveni keks, zatim preko njega prelijte gotov puding i ravnomerno rasporedite. Banane presecite na pola i postavite ih na četiri strane. Kada se kolač prohladi, isecite ga na četiri dela i svaki deo preklopite preko banane. Servirajte na tanjir i uživajte u sočnom, brzom i ukusnom lava kolaču! #mojatrpeza #trpeza #kuhinja #kuhinjarecepti #kolaci #kolac #lavakolač #viral_video #viralvideos #foryoupage #foryouu ♬ original sound - Moja Trpeza

Komentari (0)

Loading