HUMUS NAMAZ Gotov začas, a slasan i ukusan, slaže se uz razna jela
Namaz možete da čuvate do 3 dana u zatvorenoj činiji u frižideru.
Potrebno je:
- 1 konzerva leblebija (300 grama)
- 4 kašike tahinija (namaz od susama koji se kupuje u prodavnicama zdrave hrane)
- sok od jednog limuna
- 4 čena belog luka
- 4 kašike maslinovog ulja
- so po ukusu
- mlevena začinska paprika
Priprema:
U blender stavite sve leblebije, tahini, limunov sok, beli luk, maslinovo ulje i so. Dobro izblendajte da dobijete pastu. Zatim, prebacite u činiju i pospite mlevenom začinskom paprikom.
POSNA KISELA PAVLAKA Ista je kao mlečna, ako ne i bolja, a sprema se za tili čas
Možete je koristiti odmah, ali je idealna nakon hlađenja...
HLEB BEZ KVASCA Gotov je za oko pola sata, a mekan je kao duša
Ostavite da se potpuno ohladi na pre sečenja i serviranja...
POTAŽ OD BUNDEVE I ŠARGAREPE Nema boljeg jela tokom tmurnih i hladnih dana, s razlogom je klasik
Poslužite toplo i pospite pečenim semenkama bundeve
SALATA SA ŠAMPINJONIMA Brzinsko jelo bez koga se posna trpeza ne može zamisliti, spremite i oduševite goste
Kada se ohladi, vaša salata je spremna za serviranje...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
Komentari (0)