KUS KUS SALATA SA PILETINOM Zdrava i ukusna, a držaće vas dugo sitim, prste da poližete
Osvežiće vas u trenu.
Potrebno vam je:
- 500 g pilećih prsa
- 1 glavica zelene salate
- 300 g čeri paradajza
- 200 g kus-kusa
- 200 ml vode
- 50 ml ulja
Za dressing
- 100 ml jogurta
- 1 kašičica sirćeta
- so
- biber
- suvi vlašac
- prstohvat čilija
Priprema:
Ključalom vodom prelijte kus kus, pa poklopite i ostavite 10 minuta. Prvo pripremite kus kus. Isecite pileća prsa na kockice, pa ih propržite na ulju do zlatno žute boje. Operite i iseckajte zelenu salatu i čeri paradajz. U posudu stavite jogurt, sirće, so, biber, suvi vlašac i prstohvat čilija. U jednu veliku posudu stavite zelenu salatu, čeri i kus kus. Promešajte dobro. Dodajte piletinu i dresing i dobro promešajte.
Možda vas zanima:
URNEBES SALATA PO RECEPTU KAFANSKOG KUVARA Gotova za 5 minuta i ljuta, super ide uz roštilj
Pravi se lako, a dodaje na ukusu svakom jelu.
HLADNA SALATA SA PILETINOM I TESTENINOM Savršeno osvežava u vrelim danima, a gotova očas posla
Salatu držite do tri dana u frižideru.
CACIKI SALATA Kremasta i lagana, osvežiće vas u momentu, baš kao ona grčka
Pravi se lako, a pojede brzo.
TUNA SALATA ZA VITKU LINIJU Može da zameni obrok, a zdrava i preukusna
Zasitna i ukusna, savršena za vrele letnje dane.
SALATA SA ŠAMPINJONIMA Brzinsko jelo bez koga se posna trpeza ne može zamisliti, spremite i oduševite goste
Kada se ohladi, vaša salata je spremna za serviranje...
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
ČORBA OD SOČIVA Lagan i neodoljiv obrok koji će vas ugrejati, a sprema se nikad brže
Čorbu možete pripremiti unapred i čuvati u frižideru, ili...
KREM SUPA OD KARFIOLA Jednostavno jelo koje osvaja na prvi zalogaj
Čuvajte karfiol u fioci za povrće, u plastičnoj kesi, do nedelju dana...
Komentari (0)