NAPRAVITE ČAROLIJU U ČINIJI Obrok salata držaće vas sitim celog dana!
Neobično jelo koje ćete zavoleti.
Obrok-salata s ječmom
Sastojci:
1 mala glavica zelene salate
1 velika cvekla
200 g bukovača
200 g ječma
2 prstohvata mlevene ljute paprike
2 prstohvata origana
Za sos:
1 šaka oraha
1 šaka suncokretovih semenki
sok 1 limete
1 kašika jabukovog sirćeta
2 prstohvata soli
1 čen belog luka
1/3 šoljice vode
1 kašičica agavinog sirupa
Priprema:
Ječam properite u vodi i kuvajte u vrijućoj vodi 30 minuta da omekša. Procedite i ostavite da se ohladi. Naseckajte cveklu na kockice, nauljite je i pecite u rerni na 200 stepeni oko 15 minuta. Pečurke naseckajte, začinite paprikom i origanom, te prodinstajte na ulju. Za sos sve sastojke izblendirajte u gladak krem. Pomešajte cveklu, pečurke i ječam, pa prelijte pripremljenim sosom od oraha i limete.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
NAPRAVITE RUČAK OD 200 DINARA ZA CELU PORODICU Potaž od OVOG povrća ugrejaće vam srca
Jednostavno se pravi i jako je ukusan.
IZNENADITE NENAJAVLJENE GOSTE Hrskavi i slasni brusketi za svaki dan
Caka je u - belom luku.
DESERT KOJI TREBA NAPRAVITI SVAKA DOMAĆICA Ukusne orah štanglice za svaki dan
Nije ništa komplikovano u njihovoj pripremi.
HLEB BEZ KVASCA Gotov je za oko pola sata, a mekan je kao duša
Ostavite da se potpuno ohladi na pre sečenja i serviranja...
POTAŽ OD BUNDEVE I ŠARGAREPE Nema boljeg jela tokom tmurnih i hladnih dana, s razlogom je klasik
Poslužite toplo i pospite pečenim semenkama bundeve
SALATA SA ŠAMPINJONIMA Brzinsko jelo bez koga se posna trpeza ne može zamisliti, spremite i oduševite goste
Kada se ohladi, vaša salata je spremna za serviranje...
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
Komentari (0)