SOČNE KRUŠKE U ČOKOLADI Savršen desert, gotov za 15 minuta!
Kada nemate mnogo vremena, a jede vam se slatko, ovo je savršen izbor.
Kruške u čokoladi
Sastojci:
6 krušaka
150 g šećera
50 g čokolade
50 ml slatke pavlake
50 g putera
1/2 limuna
3 šolje vode
Priprema:
Kruške oljuštite, poprskajte limunovim sokom. Stavite u šerpu vodu, šećer i kuvajte na tihoj vatri dok se šećer ne istopi. Stavite kruške tako da stoje uspravno, poklopite i kuvajte na umerenoj temperaturi dok ne omekšaju (oko 20 minuta). Sklonite sa šporeta i ostaviti u vodi dok se ne ohladi, pa ih izvadite. Istopite zajedno čokoladu, pavlaku i puter. Kruškama isecite dno da bude ravno, umočite ih u smesu od čokolade i poređajte uspravno na tacnu. Po želji preko čokolade pospite seckane orahe.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
SUPERBRZI KOLAČ OD PALENTE i crvene pomorandže obezbediće vam OSMEH CELOG DANA
Iznenadite ukućane slasnim ali jednostavnim kolačem.
SAN SVAKOG SLADOKUSCA čak i tokom zime osvežavajući kolač s limunom
Iako vamje možda prva asocijacija na limun i poslastice s njime - leto, nema nikakvog razloga da ovo ne bude vaš omiljeni desert i tokom zimi. Uostalom, limun upravo u ovom godišnjem dobu sazrevaju.
ČOKOLADA I VIŠNJE, NEODOLJIV SPOJ Fantastičan kolač od bajatog hleba
Slatkiš kojem niko ne može odoleti.
TORTA OD BANANE I KEKSA Kremasti desert za sladokusce
Za jedan sat gotova je izdašna poslastica.
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
ČORBA OD SOČIVA Lagan i neodoljiv obrok koji će vas ugrejati, a sprema se nikad brže
Čorbu možete pripremiti unapred i čuvati u frižideru, ili...
KREM SUPA OD KARFIOLA Jednostavno jelo koje osvaja na prvi zalogaj
Čuvajte karfiol u fioci za povrće, u plastičnoj kesi, do nedelju dana...
POSNE PLJESKAVICE OD OSLIĆA Prave se za tili čas, a ukus im je fenomenalan
Najbolje da ih servirate dok su još tople...
Komentari (0)