PRAVA PRINCEZA MEĐU TORTAMA Ukusna oranžada može biti i na vašem stolu
Ukus će vas opčiniti.
Mis oranžada
Sastojci:
Za koru:
400 g brašna
3 kašičice praška za pecivo
3 kašičice cimeta
2 kašičice mlevenog đumbira
3 kašike ulja
5 jaja
3 šolje braon šećera
prstohvat soli
2 šargarepe
1 šolja mešanog suvog voća
Za fil:
100 g krem-sira
100 g šlaga
100 g kandirane korice pomorandže
Priprema:
Okrugli kalup za torte obložite papirom za pečenje. U činiji prosejte brašno, dodajte so, prašak za pecivo, pa dodajte umućena jaja, šećer i ulje i promešajte. Šargarepu oljuštite, izrendajte, ocedite, pomešajte s blendiranim suvim voćem i umešajte u sastojke za testo. Pecite 25 minuta na 180 stepeni, pa kad se ohladi presecite je na tri dela. Umutite krem sir i šlag, te dodajte kandiranu pomorandžu. Svaku koru filujte i ređajte jednu na drugu i ukrasiti kolutovima suve pomorandže.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
OSETITE DUH ORIJENTA NA STOLU Zdrava varijanta istanbulskih đevreka po receptu Sofije Njagojević
Susam daje bolju aromu ako se prepeče, pa ga uvek imam već gotovog, prepečenog u teglici.
UKUSAN I SUPERBRZ RUČAK Svi vole makarone, a uz ovakvu salatu ješćete ih svaki dan
Tako prosto, a tako slasno.
SJAJNA KOMBINACIJA NAMIRNICA Salata od cvekle i kikirikija će se dopasti svakome!
Najavljuje ukus proleća.
KAD GA ZAGRIZETE, POMISLIĆETE DA STE U TOSKANI Italijanski kolačić pun iznenađenja
Ne može se opisati koliko su ukusni.
BRZA BAJADERA Gotova za 20 minuta, posna, a topi se u ustima
Ni malo ne zaostaje za originalom, slatka i neodoljiva.
NAJBRŽI TIRAMISU NA SVETU Treba vam samo 40 sekundi i recept Gordona Remzija
Gordon Remzi je podelio recept za čuveni desert sa kafom, kolač Tiramisu. Neće vam trebati ni ceo minut a uživaćete u kremastom zadovoljstvu.
POSNI REZANCI SA ORASIMA Tako jednostavan a ukusan desert, zamirisaće cela kuća
Drugačiji slatkiš osvojiće i one koji ne vole slatko.
BAKLAVA Klasik bez premca koji miriše na detinjstvo i bakinu kuhinju
Desert koji sa godinama samo dobija na popularnosti, možete da ga pravite i u dane Uskršnjeg posta.
POSNA BARON TORTA Ni malo ne zaostaje za originalom, magija u svakom zalogaju
Ako volite Baron tortu, obožavaćete i njenu posnu verziju. Kremasta fantazija raspametiće i one koji ne vole slatko.
Komentari (0)