PRAVA PRINCEZA MEĐU TORTAMA Ukusna oranžada može biti i na vašem stolu
Ukus će vas opčiniti.
Mis oranžada
Sastojci:
Za koru:
400 g brašna
3 kašičice praška za pecivo
3 kašičice cimeta
2 kašičice mlevenog đumbira
3 kašike ulja
5 jaja
3 šolje braon šećera
prstohvat soli
2 šargarepe
1 šolja mešanog suvog voća
Za fil:
100 g krem-sira
100 g šlaga
100 g kandirane korice pomorandže
Priprema:
Okrugli kalup za torte obložite papirom za pečenje. U činiji prosejte brašno, dodajte so, prašak za pecivo, pa dodajte umućena jaja, šećer i ulje i promešajte. Šargarepu oljuštite, izrendajte, ocedite, pomešajte s blendiranim suvim voćem i umešajte u sastojke za testo. Pecite 25 minuta na 180 stepeni, pa kad se ohladi presecite je na tri dela. Umutite krem sir i šlag, te dodajte kandiranu pomorandžu. Svaku koru filujte i ređajte jednu na drugu i ukrasiti kolutovima suve pomorandže.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
OSETITE DUH ORIJENTA NA STOLU Zdrava varijanta istanbulskih đevreka po receptu Sofije Njagojević
Susam daje bolju aromu ako se prepeče, pa ga uvek imam već gotovog, prepečenog u teglici.
UKUSAN I SUPERBRZ RUČAK Svi vole makarone, a uz ovakvu salatu ješćete ih svaki dan
Tako prosto, a tako slasno.
SJAJNA KOMBINACIJA NAMIRNICA Salata od cvekle i kikirikija će se dopasti svakome!
Najavljuje ukus proleća.
KAD GA ZAGRIZETE, POMISLIĆETE DA STE U TOSKANI Italijanski kolačić pun iznenađenja
Ne može se opisati koliko su ukusni.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)