ELEGANTNA SALATA ZA SVEČANE PRILIKE Znaju Meksikanci šta je dobar obrok
Nestvarnog je ukusa.
Meksička salata s kozicama
Sastojci:
250 g gambora (kozica)
500 ml vode
1 lovorov list
1 kašika sirćeta
1 mladi crni luk
1/2 veze peršuna
300 g čeri paradajza
1 konzerva crvenog pasulja
300 g kukuruza
Za preliv:
2 čena belog luka
200 ml kiselog mleka
120 g majoneza
1 kašika meda
1/2 šolje seckane mirođije
so
Priprema:
Kuvajte u vodi so, lovorov list, sirće i kozice. Kad provri, kuvajte 3 minuta, pa prohladite kozice u ledenoj vodi i procedite. Mladi crni luk i peršun operite pod mlazom vrele vode i iseckajte sitno. Čeri paradajz operite u rastvoru vode i sode bikarbone i svaki isecite na polovine. U činiji pomešajte sve povrće koje ste iseckali i dodajte oceđen pasulj i skuvan, te proceđen kukuruz i kozice. U manjoj činiji pomešajte protisnut beli luk, pavlaku, majonez, kiselo mleko i sitno seckanu mirođiju. U činiju s pomešanim povrćem ulijte preliv s majonezom i pažljivo promešajte.
SAVET Možete ređati slojeve povrća i u pojedinačne čaše, a odozgo staviti punu kašiku preliva
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
OVAKAV RIŽOTO NISTE PROBALI Preukusni prilog od OVOG voća iznenadiće vas ukusom
Potpuno nešto drugačije.
NJAM NJAM Neuobičajen recept za slasne mafine s višnjama
Ovo voće je pravi dobitak u mafinima.
LAGAN I BRZ RUČAK Pasta s pečurkama je obrok koji ćete spremiti za 15 minuta
Osim što nije teška priprema, jako je i zdrav obrok.
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
ČORBA OD SOČIVA Lagan i neodoljiv obrok koji će vas ugrejati, a sprema se nikad brže
Čorbu možete pripremiti unapred i čuvati u frižideru, ili...
KREM SUPA OD KARFIOLA Jednostavno jelo koje osvaja na prvi zalogaj
Čuvajte karfiol u fioci za povrće, u plastičnoj kesi, do nedelju dana...
POSNE PLJESKAVICE OD OSLIĆA Prave se za tili čas, a ukus im je fenomenalan
Najbolje da ih servirate dok su još tople...
Komentari (0)