ELEGANTNA SALATA ZA SVEČANE PRILIKE Znaju Meksikanci šta je dobar obrok
Nestvarnog je ukusa.
Meksička salata s kozicama
Sastojci:
250 g gambora (kozica)
500 ml vode
1 lovorov list
1 kašika sirćeta
1 mladi crni luk
1/2 veze peršuna
300 g čeri paradajza
1 konzerva crvenog pasulja
300 g kukuruza
Za preliv:
2 čena belog luka
200 ml kiselog mleka
120 g majoneza
1 kašika meda
1/2 šolje seckane mirođije
so
Priprema:
Kuvajte u vodi so, lovorov list, sirće i kozice. Kad provri, kuvajte 3 minuta, pa prohladite kozice u ledenoj vodi i procedite. Mladi crni luk i peršun operite pod mlazom vrele vode i iseckajte sitno. Čeri paradajz operite u rastvoru vode i sode bikarbone i svaki isecite na polovine. U činiji pomešajte sve povrće koje ste iseckali i dodajte oceđen pasulj i skuvan, te proceđen kukuruz i kozice. U manjoj činiji pomešajte protisnut beli luk, pavlaku, majonez, kiselo mleko i sitno seckanu mirođiju. U činiju s pomešanim povrćem ulijte preliv s majonezom i pažljivo promešajte.
SAVET Možete ređati slojeve povrća i u pojedinačne čaše, a odozgo staviti punu kašiku preliva
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
OVAKAV RIŽOTO NISTE PROBALI Preukusni prilog od OVOG voća iznenadiće vas ukusom
Potpuno nešto drugačije.
NJAM NJAM Neuobičajen recept za slasne mafine s višnjama
Ovo voće je pravi dobitak u mafinima.
LAGAN I BRZ RUČAK Pasta s pečurkama je obrok koji ćete spremiti za 15 minuta
Osim što nije teška priprema, jako je i zdrav obrok.
VRUĆA MEKSIČKA KAFA Razbudiće vas očas posla, a tradicionalno se pije uveče
Uglavnom se dodaje sladoled od vanile, ali možete da zasladite ili aromatizujete po želji.
NAPRAVITE PRAVI DOMAĆI JOGURT: Potrebna su vam samo dva jednostavna sastojka, rezultat je neverovatan
Donosimo vam sjajan i jednostavan recept za domaći jogurt
VEČERA ZA 10 MINUTA Treba vam samo par tortilja i imaćete pravu gozbu
Ko kaže da je za kulinarski specijalitet neophodno provesti u kuhinji nekoliko sati, grdno se prevario.
CEO ŽIVOT POGREŠNO KUVATE PIRINAČ Samo ako ga ovako pripremite, biće kao iz restorana
Koliko vam se samo puta desilo da umesto rastresitog zrna, dobijete gnjecavu smesu?
VEGANSKA TORTA BUDI SVA ČULA Sa avokadom i čokoladom, poći će vam voda na usta
Sve se izblenda i prelije, nema pečenja, a oduševljava na prvi zalogaj.
Komentari (0)