SALATA ZA ZDRAV DORUČAK Po receptu mnogih kuvara ovo je pravi obrok za početak dana
Neodoljivo je jelo.
Salata sa junećim jezikom
Sastojci:
200 g kuvanog telećeg jezika
100 g rukole
50 g mladog spanaća
50 g ajsberg salate
4 čeri paradajza
50 g crvene paprike
1 kašičica senfa
50 g parmezana
ren po želji
Za preliv:
1/2 dl maslinovog ulja
1/2 soka od limuna
1 kašika meda
1 kašika aćeto balzamika
so, biber
Priprema:
Sve sastojke za preliv sipajte u posudu i dobro promešajte. Kuvani jezik isecite na tanke listove. Sve sastojke za salatu pomešajte u odgovarajućoj posudi. U tanjir servirajte prvo salatu, a potom poređajte meso. Preko mesa stavite malo senfa i dekorišite parmezanom. Servirajte s pecivom i prelivom koji ste napravili.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
SVIMA JE JEDNA OD OMILJENIH Cezar salata na malo drugačiji način!
Možete je nositi na posao kao užinu.
OSVEŽAVAJUĆA SALATA Dobro poznat obrok od paradajza i mocarele - neprikosnovena!
Možete je napraviti odmah.
SUPA KOJE DUŠU GREJE Napravite topao obrok po bakinom receptu
Jelo na kašiku koje je uvek omiljeno.
SALATA SA ŠAMPINJONIMA Brzinsko jelo bez koga se posna trpeza ne može zamisliti, spremite i oduševite goste
Kada se ohladi, vaša salata je spremna za serviranje...
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
ČORBA OD SOČIVA Lagan i neodoljiv obrok koji će vas ugrejati, a sprema se nikad brže
Čorbu možete pripremiti unapred i čuvati u frižideru, ili...
KREM SUPA OD KARFIOLA Jednostavno jelo koje osvaja na prvi zalogaj
Čuvajte karfiol u fioci za povrće, u plastičnoj kesi, do nedelju dana...
Komentari (0)