TOTALNI HIT U KUHINJI Češke palačinke s kupusom može i za doručak i za večeru
Oduševiće vas ukusom.
Palačinke s kupusom
Sastojci:
Za palačinke:
1/2 glavice kupusa
2 glavice crnog luka
2 kašičice kokosovog brašna
2 kašike pšeničnog brašna
3 jajeta
1/2 kašičice bibera
1 čen belog luka
Za sos:
4 kašike grčkog jogurta
1 kašičica soja sosa
1 kašičica mlevene paprike
Priprema:
Kupus izrendajte, crni luk sitno iseckajte, te pomešajte zajedno sa obe vrste brašna. U drugoj činiji umutite jaja s biberom i belim lukom, pa ubacite u činiju s kupusom. U tiganj stavite kašiku ulja, razmažite po površini i sačekajte da se dobro ugreje. Kašikom uzimajte smesu, stavljajte na tiganj i spljoštite da dobije izgled palačinke. Pržite do 3 minuta dok ne porumeni pa nežno okrenite. U činiji pomešajte grčki jogurt, soja sos i mlevenu papriku, pa sipajte preko palačinki ili ih umačite u sos.
SAVET Da biste proverili da li je ulje vrelo, stavite čačkalicu u sredinu tiganja i ako se pojavljuju mehurići, spremno je za prženje
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
ZDRAVE I UKUSNE PALAČINKE Sa dodatkom povrća, najukusnije su za doručak
Kad ih budete probali, pravićete ih često.
PRAKTIČNA I ZA UŽINU NA POSLU Zdrava, a zasitna salata od kupusa zovu i ŽESTOKA
Ukusna zdrava salata.
GERM KNEDLE SE TOPE U USTIMA U isto vreme greju i slade, prava zimska poslastica
Originalno dolaze iz Austrije, a prave se i u Bavarskoj i Češkoj. Veće od klasičnih knedli i različite po tome što se koristi kvasac za njihovu pripremu, omiljeni su desert u poznatim evropskim skijalištima u zimskim danima. U osnovnoj verziji prelivaju se otopljenim puterom, šećerom i makom, a neretko se dodaje i preliv od vanile. Sočne i mekane, uvek se služe tople.
Dodajte ovo umesto šunke i dobićete najbolju francusku salatu ikad: Svi kažu da je bolja od originala
Oni daju salati potpuno novu dimenziju – laganu, profinjenu i nežnu, sa blagom morskom notom koja se savršeno slaže sa prepoznatljivim sastojcima
BOSANSKI KLASIK KOJI NESTAJE IZ ŠERPE Napravite sogan-dolmu kao iz kafane
Luk ovde zamenjuje listove kupusa ili vinove loze, pa je jelo posebnog ukusa i izgleda
SPECIJALITET CRNOGORSKE KUHINJE Podgorički popeci, vrhunski užitak
Podgorički popeci su veoma poznato crnogorsko jelo, specijalitet crnogorske kuhinje
TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere
Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.
Komentari (0)