TOTALNI HIT U KUHINJI Češke palačinke s kupusom može i za doručak i za večeru

Alo.rs

18:30

Kulinarski globus 0

Oduševiće vas ukusom.

TOTALNI HIT U KUHINJI Češke palačinke s kupusom može i za doručak i za večeru
unsplash.com

Palačinke s kupusom

Sastojci:

Za palačinke:

1/2 glavice kupusa

2 glavice crnog luka

2 kašičice kokosovog brašna                     

2 kašike pšeničnog brašna

3 jajeta

1/2 kašičice bibera

1 čen belog luka

Za sos:

4 kašike grčkog jogurta

1 kašičica soja sosa

1 kašičica mlevene paprike

Priprema:

Kupus izrendajte, crni luk sitno iseckajte, te pomešajte zajedno sa obe vrste brašna. U drugoj činiji umutite jaja s biberom i belim lukom, pa ubacite u činiju s kupusom. U tiganj stavite kašiku ulja, razmažite po površini i sačekajte da se dobro ugreje. Kašikom uzimajte smesu, stavljajte na tiganj i spljoštite da dobije izgled palačinke. Pržite do 3 minuta dok ne porumeni pa nežno okrenite. U činiji pomešajte grčki jogurt, soja sos i mlevenu papriku, pa sipajte preko palačinki ili ih umačite u sos.

SAVET Da biste proverili da li je ulje vrelo, stavite čačkalicu u sredinu tiganja i ako se pojavljuju mehurići, spremno je za prženje

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

doner kebab

DONER KEBAB Turski specijalitet je savršen kec u rukavu, za ručak koji se pamti

16:06

19 novembar, 2024

Kulinarski globus

Ime je dobio od reči „doner“ koja potiče od turskog glagola „donmek“, što znači „okrenuti se“. Meso se peče satima na ražnju i seče kada postane hrskavo. Prvobitno se pravilo samo od jagnjetine i služilo na tanjiru. Vremenom je počelo da se služi u lepinji, prilagođavajući na taj način recept uličnoj prodaji. Ređanjem tankih mariniranih šnicli od jagnjetine, piletine ili drugog mesa na uspravni ražnjić dobije se znatno zanimljiviji ukus. U grčkoj verziji se služi kao giros, pa se dodaje pomfrit, paradajz, crni luk i caciki salata.

Komentari (0)

Loading