OKREPLJUJE DUŠU I TELO Čorba od ovog povrća je nešto najbolje što ćete danas probati
Očaravajući tanjir zdravlja.
Okrepljujuća krem-čorba
Sastojci:
400 g leblebija iz konzerve
1 šolja paradajz pelata
½ glavice crnog luka
1 štapić celera
1 veća šargarepa
2 čena belog luka
3 kašike putera
½ kašičice sušenog ruzmarina
1 kašičica kurkume
so, biber
Priprema:
Leblebije ocedite. Prodinstajte ih na puteru sa sitno seckanim crnim i belim lukom i šargarepom. Dodajte pelat i seckani celer. Začinite. Neka se krčka oko pola sata, pa sklonite s ringle i ispasirajte štapnim mikserom. Po želji možete dodati i malo pavlake za kuvanje.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
SUPA ZLATA VREDNA Zeleni obrok koji neguje stomak i nepce
Jednostavno se pravi.
SUPA KOJE DUŠU GREJE Napravite topao obrok po bakinom receptu
Jelo na kašiku koje je uvek omiljeno.
ELEGANTNA SALATA ZA SVEČANE PRILIKE Znaju Meksikanci šta je dobar obrok
Nestvarnog je ukusa.
SALATA SA ŠAMPINJONIMA Brzinsko jelo bez koga se posna trpeza ne može zamisliti, spremite i oduševite goste
Kada se ohladi, vaša salata je spremna za serviranje...
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
ČORBA OD SOČIVA Lagan i neodoljiv obrok koji će vas ugrejati, a sprema se nikad brže
Čorbu možete pripremiti unapred i čuvati u frižideru, ili...
KREM SUPA OD KARFIOLA Jednostavno jelo koje osvaja na prvi zalogaj
Čuvajte karfiol u fioci za povrće, u plastičnoj kesi, do nedelju dana...
Komentari (0)