OKREPLJUJE DUŠU I TELO Čorba od ovog povrća je nešto najbolje što ćete danas probati
Očaravajući tanjir zdravlja.
Okrepljujuća krem-čorba
Sastojci:
400 g leblebija iz konzerve
1 šolja paradajz pelata
½ glavice crnog luka
1 štapić celera
1 veća šargarepa
2 čena belog luka
3 kašike putera
½ kašičice sušenog ruzmarina
1 kašičica kurkume
so, biber
Priprema:
Leblebije ocedite. Prodinstajte ih na puteru sa sitno seckanim crnim i belim lukom i šargarepom. Dodajte pelat i seckani celer. Začinite. Neka se krčka oko pola sata, pa sklonite s ringle i ispasirajte štapnim mikserom. Po želji možete dodati i malo pavlake za kuvanje.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
SUPA ZLATA VREDNA Zeleni obrok koji neguje stomak i nepce
Jednostavno se pravi.
SUPA KOJE DUŠU GREJE Napravite topao obrok po bakinom receptu
Jelo na kašiku koje je uvek omiljeno.
ELEGANTNA SALATA ZA SVEČANE PRILIKE Znaju Meksikanci šta je dobar obrok
Nestvarnog je ukusa.
ZDRAVA I UKUSNA SALATA OSVAJA NA PRVI ZALOGAJ Po receptu voditeljke Ane Radulović
Ana Radulović, voditeljka Elite na RTV Pinku, karijeru je započela kao model. Svojim atraktivnim izgledom privlači pažnju gde god da se pojavi. Supruga zvezde Granda, pevača Mirčeta Radulovića, i majka Konstantina vodi računa o svom izgledu i pazi šta jede. Primer je i ova ukusna salata koju redovno pravi.
RAŽANI HLEB Od 2 vrste brašna, ukus je čista fantazija
Služite ga vrućeg ili hladnog, samostalno ili uz prilog po želji.
HRONO HLEB OD 3 VRSTE BRAŠNA Zdrav i ukusan, zagrejaće vam dušu i telo, a savršen je i hladan
Pravi se bez belog brašna i kvasca i biće svež danima, a zdrav je i ukusan.
SMUTI OD BANANE Brz i lagan doručak za dane kada ste u žurbi, potrebno je samo 3 sastojka
Zdrav doručak sa ovsenim pahuljicama razbudiće vas očas posla, a preukusan je i nemorate da brojite kalorije.
PEČENE JABUKE SA CIMETOM Zdravi slatkiš koji osvaja na prvi zalogaj, pravićete ga stalno
Ako želite da napravite nešto slatko, imamo predlog za vas. Napravite pečene jabuke, gotove su začas a nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)