POSNO JELO Gusta čorba od koprive, zdrava i veoma ukusna
Jeftino jelo koje je jača ceo organizam.
Sastojci:
300 g mladih listova koprive
2 struka mladog belog luka
2 struka mladog crnog luka
1 kašičica mlevene paprike
4-5 kašika ulja
So, biber
Priprema:
Koprivu operite u nekoliko voda, prelijte vrelom vodom i ostavite 2-3 minuta da odstoji. Na ulju kratko propržite što sitnije iseckane crni i beli luk, pa dodajte iseckanu koprivu. Pržite nekoliko minuta pa posolite, pobiberite, dodajte mlevenu papriku. Ukoliko sva voda ispari, dodajte samo malo, kako bi čorba bila gušća. Ukupno dinstajte oko 15 minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
KUVANO JELO Čorba od koprive je lagana, zdrava i odlično će vas zasititi
Prilikom posluživanja u čorbu možete dodati malo kisele pavlake.
SUPER JELO Krem čorba od šampinjona je veoma ukusna, ali i zdrava
Uz parče hleba, ova čorba može da bude kompletan obrok.
LESKOVAČKA MUĆKALICA Južnjački specijalitet je savršeno letnje jelo, a napravi se začas!
Jelo koje može da se jede za bilo koji obrok.
KAFANSKA ČORBA Savršeno kuvano jelo po receptu koji smo dobili pravo iz kafane!
Čorba sa povrćem i mesom može da se jede kao predjelo, ali i kao obrok.
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
ČORBA OD SOČIVA Lagan i neodoljiv obrok koji će vas ugrejati, a sprema se nikad brže
Čorbu možete pripremiti unapred i čuvati u frižideru, ili...
KREM SUPA OD KARFIOLA Jednostavno jelo koje osvaja na prvi zalogaj
Čuvajte karfiol u fioci za povrće, u plastičnoj kesi, do nedelju dana...
POSNE PLJESKAVICE OD OSLIĆA Prave se za tili čas, a ukus im je fenomenalan
Najbolje da ih servirate dok su još tople...
Komentari (0)