UKUS JE ZAISTA PREDOBAR Punjeni čeri paradajz prava zakuska za iznenadne goste
Uvidećete da je i jednostavno za spremanje.
![UKUS JE ZAISTA PREDOBAR Punjeni čeri paradajz prava zakuska za iznenadne goste](/data/images/2023-05-02/53442_shutterstock-132631406_f.jpg?timestamp=1682978400)
Čeri paradajz punjen pirinčem
Sastojci:
16 čeri paradajza
16 kašika pirinča
1 veća glavica luka
0,5 dl paradajz soka
2 kašike paradajz-pirea
1 kašičica origana
maslinovo ulje
prstohvat šećera u prahu
so, biber
Priprema:
Paradajze operite, odsecite im vrhove i sačuvajte kao poklopce, a veći deo izdubite kašičicom, pa ih okrenute naopako poređajte na upijajući papir. Izvađenu pulpu usitnite i kratko ispržite na malo vrelog ulja, zajedno sa seckanim lukom. Dodajte pirinač, origano, paradajz-pire. Posolite, pobiberite, dodajte 0,5 dl
vode i kuvajte dok pirinač ne upije svu tečnost i ne omekša. Skinite sa ringle i ostavite da se masa ohladi. Unutrašnjost svakog dobro oceđenog paradajza ovlaš pospite šećerom u prahu, napunite pripremljenim pirinčem i poklopite sačuvanim vrhovima. Punjene paradajze ređajte u nauljenu vatrostalnu posudu,
prelijte sokom paradajza, posolite, pobiberite i kuvajte sat vremena u zagrejanoj rerni na 180 stepeni.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
![trpeza](/data/images/2023-06-22/57746_punjeni-sa_f.png)
PREDJELO ZA POŽELETI Punjeni šampinjoni su jeftin obrok, a tako ukusan i zasiti brzo
Pravićete ih i bez posebnog razloga.
![trpeza](/data/images/2023-06-15/57315_kuglice-pas_f.png)
NEOBIČNO PREDJELO Ako vam dolaze gosti, ove kuglice će ih raspametiti
Lako se prave i brzo jedu.
KAKVO SLASNO PREDJELO! Slana tost torta svakome će se dopasti, a idealna je za svečane prilike
Pravi se od ukusnih sastojaka.
![BENEDIKT JAJA Klasični doručak koji nikada ne izlazi iz mode!](/data/images/2023-03-16/48936_david-b-townsend-iqsdsfo9uui-unsplash_f.jpg)
BENEDIKT JAJA Klasični doručak koji nikada ne izlazi iz mode!
Priprema možda deluje kao izazov, ali uz dobar recept i malo strpljenja, lako možete napraviti ovo jelo kod kuće
![sok](/data/images/2023-04-21/52243_hanne-hoogendam-b5q-4lqjzkq-unsplash_f.jpg)
DOMAĆI SOK OD ZOVE Osvežavajući napitak, ukusan i prirodan bez veštačkih dodataka
Sok od zove je jedan od omiljenih prirodnih napitaka, poznat po svom osvežavajućem ukusu i brojnim zdravstvenim benefitima. Priprema je jednostavna, a rezultat je ukusan i prirodan sok bez veštačkih dodataka.
![salata](/data/images/2025-02-05/113205_shutterstock-2022687371_f.jpg)
SALATA SA PEČENIM PAPRIKAMA, LEBLEBIJAMA I MINI MOCARELOM Dodajte malo bosiljka po ukusu i uživancija je zagarantovana
So, maslinovo ulje i jabukovo sirće dodajte po ukusu.
![kaša](/data/images/2024-10-29/104531_cia-shutterstock-2152830655_f.jpg)
ZDRAV I UKUSAN DORUČAK ZA ENERGIČAN POČETAK DANA Brzo i ukusno, za zaposlene ljude!
Predlažemo ukusan i brz doručak, ovsenu kašu sa voćem i orasima
![pasulj](/data/images/2025-02-04/113123_shutterstock-2569944811_f.jpg)
STARINSKO JELO SA SAVREMENIM DODACIMA Beli pasulj sa bebi spanaćem je apsolutna fantazija, spremite ga što pre
Servirajte odmah sa prepečenim hrskavim hlebom...
Komentari (0)