UKUS JE ZAISTA PREDOBAR Punjeni čeri paradajz prava zakuska za iznenadne goste
Uvidećete da je i jednostavno za spremanje.
Čeri paradajz punjen pirinčem
Sastojci:
16 čeri paradajza
16 kašika pirinča
1 veća glavica luka
0,5 dl paradajz soka
2 kašike paradajz-pirea
1 kašičica origana
maslinovo ulje
prstohvat šećera u prahu
so, biber
Priprema:
Paradajze operite, odsecite im vrhove i sačuvajte kao poklopce, a veći deo izdubite kašičicom, pa ih okrenute naopako poređajte na upijajući papir. Izvađenu pulpu usitnite i kratko ispržite na malo vrelog ulja, zajedno sa seckanim lukom. Dodajte pirinač, origano, paradajz-pire. Posolite, pobiberite, dodajte 0,5 dl
vode i kuvajte dok pirinač ne upije svu tečnost i ne omekša. Skinite sa ringle i ostavite da se masa ohladi. Unutrašnjost svakog dobro oceđenog paradajza ovlaš pospite šećerom u prahu, napunite pripremljenim pirinčem i poklopite sačuvanim vrhovima. Punjene paradajze ređajte u nauljenu vatrostalnu posudu,
prelijte sokom paradajza, posolite, pobiberite i kuvajte sat vremena u zagrejanoj rerni na 180 stepeni.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
PREDJELO ZA POŽELETI Punjeni šampinjoni su jeftin obrok, a tako ukusan i zasiti brzo
Pravićete ih i bez posebnog razloga.
NEOBIČNO PREDJELO Ako vam dolaze gosti, ove kuglice će ih raspametiti
Lako se prave i brzo jedu.
KAKVO SLASNO PREDJELO! Slana tost torta svakome će se dopasti, a idealna je za svečane prilike
Pravi se od ukusnih sastojaka.
HLEB BEZ KVASCA Gotov je za oko pola sata, a mekan je kao duša
Ostavite da se potpuno ohladi na pre sečenja i serviranja...
POTAŽ OD BUNDEVE I ŠARGAREPE Nema boljeg jela tokom tmurnih i hladnih dana, s razlogom je klasik
Poslužite toplo i pospite pečenim semenkama bundeve
SALATA SA ŠAMPINJONIMA Brzinsko jelo bez koga se posna trpeza ne može zamisliti, spremite i oduševite goste
Kada se ohladi, vaša salata je spremna za serviranje...
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
Komentari (0)