UKUS JE ZAISTA PREDOBAR Punjeni čeri paradajz prava zakuska za iznenadne goste
Uvidećete da je i jednostavno za spremanje.
Čeri paradajz punjen pirinčem
Sastojci:
16 čeri paradajza
16 kašika pirinča
1 veća glavica luka
0,5 dl paradajz soka
2 kašike paradajz-pirea
1 kašičica origana
maslinovo ulje
prstohvat šećera u prahu
so, biber
Priprema:
Paradajze operite, odsecite im vrhove i sačuvajte kao poklopce, a veći deo izdubite kašičicom, pa ih okrenute naopako poređajte na upijajući papir. Izvađenu pulpu usitnite i kratko ispržite na malo vrelog ulja, zajedno sa seckanim lukom. Dodajte pirinač, origano, paradajz-pire. Posolite, pobiberite, dodajte 0,5 dl
vode i kuvajte dok pirinač ne upije svu tečnost i ne omekša. Skinite sa ringle i ostavite da se masa ohladi. Unutrašnjost svakog dobro oceđenog paradajza ovlaš pospite šećerom u prahu, napunite pripremljenim pirinčem i poklopite sačuvanim vrhovima. Punjene paradajze ređajte u nauljenu vatrostalnu posudu,
prelijte sokom paradajza, posolite, pobiberite i kuvajte sat vremena u zagrejanoj rerni na 180 stepeni.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
PREDJELO ZA POŽELETI Punjeni šampinjoni su jeftin obrok, a tako ukusan i zasiti brzo
Pravićete ih i bez posebnog razloga.
NEOBIČNO PREDJELO Ako vam dolaze gosti, ove kuglice će ih raspametiti
Lako se prave i brzo jedu.
KAKVO SLASNO PREDJELO! Slana tost torta svakome će se dopasti, a idealna je za svečane prilike
Pravi se od ukusnih sastojaka.
POSNE LEPINJICE IZ TIGANJA Gotove za par minuta, a smažu se još brže, cela porodica će uživati
Neće vam trebati mnogo truda i, što je najvažnije, kuhinja neće biti zaprljana...
PILAV SA PEČURKAMA Savršen za one koji poste, ovom kremastom jelu nema mane
Po želji pospite listićima badema...
POTAŽ OD BUNDEVE ZA POST NA VODI Gotov za 25 minuta, a ukusan kao da ste ga kuvali nekoliko sati
Ukusan, jednostavan, bez merenja u gram
MIRIŠU NA DETINJSTVO Ovo su najbolje posne prženice, jedan sastojak im daje neodoljiv ukus
Poslužite tople uz ajvar, domaću posnu paštetu od kikirikija ili...
Komentari (0)