UKUS JE ZAISTA PREDOBAR Punjeni čeri paradajz prava zakuska za iznenadne goste
Uvidećete da je i jednostavno za spremanje.

Čeri paradajz punjen pirinčem
Sastojci:
16 čeri paradajza
16 kašika pirinča
1 veća glavica luka
0,5 dl paradajz soka
2 kašike paradajz-pirea
1 kašičica origana
maslinovo ulje
prstohvat šećera u prahu
so, biber
Priprema:
Paradajze operite, odsecite im vrhove i sačuvajte kao poklopce, a veći deo izdubite kašičicom, pa ih okrenute naopako poređajte na upijajući papir. Izvađenu pulpu usitnite i kratko ispržite na malo vrelog ulja, zajedno sa seckanim lukom. Dodajte pirinač, origano, paradajz-pire. Posolite, pobiberite, dodajte 0,5 dl
vode i kuvajte dok pirinač ne upije svu tečnost i ne omekša. Skinite sa ringle i ostavite da se masa ohladi. Unutrašnjost svakog dobro oceđenog paradajza ovlaš pospite šećerom u prahu, napunite pripremljenim pirinčem i poklopite sačuvanim vrhovima. Punjene paradajze ređajte u nauljenu vatrostalnu posudu,
prelijte sokom paradajza, posolite, pobiberite i kuvajte sat vremena u zagrejanoj rerni na 180 stepeni.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:

PREDJELO ZA POŽELETI Punjeni šampinjoni su jeftin obrok, a tako ukusan i zasiti brzo
Pravićete ih i bez posebnog razloga.

NEOBIČNO PREDJELO Ako vam dolaze gosti, ove kuglice će ih raspametiti
Lako se prave i brzo jedu.
KAKVO SLASNO PREDJELO! Slana tost torta svakome će se dopasti, a idealna je za svečane prilike
Pravi se od ukusnih sastojaka.

BRZI KINOA KEKSIĆI Odlično idu uz šolju kafe ili čaja, a priprema je jednostavna
Savršeni kao brza užina.

KOMPOT OD JABUKA Zdrav i ukusan, krepi organizam u trenu
Najbolje služite uz suve šljive.

DOMAĆA GIBANICA Omiljena srpska pita sa sirom ukusa koji priča priče
Najbolje služite uz šolju jogurta.

SALATA SA POVRĆEM I LEBLEBIJAMA Sočna i slasna, a posna, prste da poližete
Pravi se lako, a osvaja na prvi zalogaj.

POSNI ČIA PUDING SA SECKANIM JABUKAMA I CIMETOM Zdrava i ukusna užina koja osvežava u trenu
Napravljen puding možete da čuvate do 5 dana u frižideru.
Komentari (0)