BRZO I LAGANO TOPLO PREDJELO Paradajz sa parmezanom sve goste će oduševiti
Lako se sprema.
Zapečeni paradajz s parmezanom
Sastojci:
8 velikih paradajza
7 kašika rendanog parmezana
2 čena belog luka
2 kašike maslinovog ulja
1 kašičica timijana
1 kašičica bibera
Priprema:
Svaki paradajz operite i isecite uzdužno, pobiberite ga s unutrašnje strane i poređajte u pleh ili vatrostalnu posudu. U malom tiganju kratko dinstajte sitno iseckani beli luk na maslinovom ulju, ali pazite da ne zagori. Čim luk omekša, dodajte mu timijan, promešajte i time prelijte polovine paradajza, a zatim sipajte parmezan u debljem sloju. Na svaku polovinu stavite nekoliko kapi maslinovog ulja i pecite oko 15 minuta u rerni zagrejanoj na 100 stepeni. Servirajte kao toplo predjelo.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
ĆUFTE U CRVENOM SOSU Neodoljivost ovih kuglica postići ćete sastojkom koji se inače ne stavlja u meso
Prste ćete polizati a ukućani će se svađati ko će da oliže tanjir.
MEKAN I UKUSAN Najbolji recept za slavski kolač, lepši nećete napraviti
Recept je jedinstven.
NEKA VAM SE SVI DIVE Napravite najukusnije slavsko žito za Vidovdan
Strogo se vodite ovim receptom.
PREDJELO ZA POŽELETI Punjeni šampinjoni su jeftin obrok, a tako ukusan i zasiti brzo
Pravićete ih i bez posebnog razloga.
SALATA SA ŠAMPINJONIMA Brzinsko jelo bez koga se posna trpeza ne može zamisliti, spremite i oduševite goste
Kada se ohladi, vaša salata je spremna za serviranje...
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
ČORBA OD SOČIVA Lagan i neodoljiv obrok koji će vas ugrejati, a sprema se nikad brže
Čorbu možete pripremiti unapred i čuvati u frižideru, ili...
KREM SUPA OD KARFIOLA Jednostavno jelo koje osvaja na prvi zalogaj
Čuvajte karfiol u fioci za povrće, u plastičnoj kesi, do nedelju dana...
Komentari (0)