BRZO I LAGANO TOPLO PREDJELO Paradajz sa parmezanom sve goste će oduševiti
Lako se sprema.
Zapečeni paradajz s parmezanom
Sastojci:
8 velikih paradajza
7 kašika rendanog parmezana
2 čena belog luka
2 kašike maslinovog ulja
1 kašičica timijana
1 kašičica bibera
Priprema:
Svaki paradajz operite i isecite uzdužno, pobiberite ga s unutrašnje strane i poređajte u pleh ili vatrostalnu posudu. U malom tiganju kratko dinstajte sitno iseckani beli luk na maslinovom ulju, ali pazite da ne zagori. Čim luk omekša, dodajte mu timijan, promešajte i time prelijte polovine paradajza, a zatim sipajte parmezan u debljem sloju. Na svaku polovinu stavite nekoliko kapi maslinovog ulja i pecite oko 15 minuta u rerni zagrejanoj na 100 stepeni. Servirajte kao toplo predjelo.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:

ĆUFTE U CRVENOM SOSU Neodoljivost ovih kuglica postići ćete sastojkom koji se inače ne stavlja u meso
Prste ćete polizati a ukućani će se svađati ko će da oliže tanjir.

MEKAN I UKUSAN Najbolji recept za slavski kolač, lepši nećete napraviti
Recept je jedinstven.

NEKA VAM SE SVI DIVE Napravite najukusnije slavsko žito za Vidovdan
Strogo se vodite ovim receptom.

PREDJELO ZA POŽELETI Punjeni šampinjoni su jeftin obrok, a tako ukusan i zasiti brzo
Pravićete ih i bez posebnog razloga.

ZELENI SMUTI SA GRČKIM JOGURTOM Zdrav i ukusan, pravićete stalno
Pravi se lako, a pun zdravih sastojaka.

KAŠA SA KUS KUSOM BOLJA OD ONE KLASIČNE Zdrava i ukusna, za savršeno jutro
Savršena za vitku liniju, a izuzetnog ukusa.

BENEDIKT JAJA Klasični doručak koji nikada ne izlazi iz mode!
Priprema možda deluje kao izazov, ali uz dobar recept i malo strpljenja, lako možete napraviti ovo jelo kod kuće

DOMAĆI SOK OD ZOVE Osvežavajući napitak, ukusan i prirodan bez veštačkih dodataka
Sok od zove je jedan od omiljenih prirodnih napitaka, poznat po svom osvežavajućem ukusu i brojnim zdravstvenim benefitima. Priprema je jednostavna, a rezultat je ukusan i prirodan sok bez veštačkih dodataka.

SALATA SA PEČENIM PAPRIKAMA, LEBLEBIJAMA I MINI MOCARELOM Dodajte malo bosiljka po ukusu i uživancija je zagarantovana
So, maslinovo ulje i jabukovo sirće dodajte po ukusu.
Komentari (0)