BRZO I LAGANO TOPLO PREDJELO Paradajz sa parmezanom sve goste će oduševiti
Lako se sprema.
Zapečeni paradajz s parmezanom
Sastojci:
8 velikih paradajza
7 kašika rendanog parmezana
2 čena belog luka
2 kašike maslinovog ulja
1 kašičica timijana
1 kašičica bibera
Priprema:
Svaki paradajz operite i isecite uzdužno, pobiberite ga s unutrašnje strane i poređajte u pleh ili vatrostalnu posudu. U malom tiganju kratko dinstajte sitno iseckani beli luk na maslinovom ulju, ali pazite da ne zagori. Čim luk omekša, dodajte mu timijan, promešajte i time prelijte polovine paradajza, a zatim sipajte parmezan u debljem sloju. Na svaku polovinu stavite nekoliko kapi maslinovog ulja i pecite oko 15 minuta u rerni zagrejanoj na 100 stepeni. Servirajte kao toplo predjelo.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
![ĆUFTE U CRVENOM SOSU Neodoljivost ovih kuglica postići ćete sastojkom koji se inače ne stavlja u meso](/data/images/2022-12-29/42987_cufte-1914781402_f.jpg)
ĆUFTE U CRVENOM SOSU Neodoljivost ovih kuglica postići ćete sastojkom koji se inače ne stavlja u meso
Prste ćete polizati a ukućani će se svađati ko će da oliže tanjir.
![MEKAN I UKUSAN Najbolji recept za slavski kolač, lepši nećete napraviti](/data/images/2023-05-29/55853_shutterstock-1326378218_f.jpg)
MEKAN I UKUSAN Najbolji recept za slavski kolač, lepši nećete napraviti
Recept je jedinstven.
![slavsko žito sa medom i bademima](/data/images/2022-05-05/27102_zito-slava_f.jpg)
NEKA VAM SE SVI DIVE Napravite najukusnije slavsko žito za Vidovdan
Strogo se vodite ovim receptom.
![trpeza](/data/images/2023-06-22/57746_punjeni-sa_f.png)
PREDJELO ZA POŽELETI Punjeni šampinjoni su jeftin obrok, a tako ukusan i zasiti brzo
Pravićete ih i bez posebnog razloga.
![sok](/data/images/2023-04-21/52243_hanne-hoogendam-b5q-4lqjzkq-unsplash_f.jpg)
DOMAĆI SOK OD ZOVE Osvežavajući napitak, ukusan i prirodan bez veštačkih dodataka
Sok od zove je jedan od omiljenih prirodnih napitaka, poznat po svom osvežavajućem ukusu i brojnim zdravstvenim benefitima. Priprema je jednostavna, a rezultat je ukusan i prirodan sok bez veštačkih dodataka.
![salata](/data/images/2025-02-05/113205_shutterstock-2022687371_f.jpg)
SALATA SA PEČENIM PAPRIKAMA, LEBLEBIJAMA I MINI MOCARELOM Dodajte malo bosiljka po ukusu i uživancija je zagarantovana
So, maslinovo ulje i jabukovo sirće dodajte po ukusu.
![kaša](/data/images/2024-10-29/104531_cia-shutterstock-2152830655_f.jpg)
ZDRAV I UKUSAN DORUČAK ZA ENERGIČAN POČETAK DANA Brzo i ukusno, za zaposlene ljude!
Predlažemo ukusan i brz doručak, ovsenu kašu sa voćem i orasima
![pasulj](/data/images/2025-02-04/113123_shutterstock-2569944811_f.jpg)
STARINSKO JELO SA SAVREMENIM DODACIMA Beli pasulj sa bebi spanaćem je apsolutna fantazija, spremite ga što pre
Servirajte odmah sa prepečenim hrskavim hlebom...
![Printscreen/TikTok](/data/images/2025-02-04/113092_screenshot-2025-02-04-132511_f.jpg)
RECEPT ZA ZDRAVE PANCEROTE, BOLJE NEGO IZ PEKARE Testo se sprema za tren oka, skroz drugačija metoda, ali preukusno je
Nećete moći da prestanete da ih jedete...
Komentari (0)