BRZO I LAGANO TOPLO PREDJELO Paradajz sa parmezanom sve goste će oduševiti

Alo.rs

12:00

Zdravi zalogaji 0

Lako se sprema.

BRZO I LAGANO TOPLO PREDJELO Paradajz sa parmezanom sve goste će oduševiti
Shutterstock

Zapečeni paradajz s parmezanom

Sastojci:

8 velikih paradajza

7 kašika rendanog parmezana

2 čena belog luka

2 kašike maslinovog ulja

1 kašičica timijana

1 kašičica bibera

Priprema:

Svaki paradajz operite i isecite uzdužno, pobiberite ga s unutrašnje strane i poređajte u pleh ili vatrostalnu posudu. U malom tiganju kratko dinstajte sitno iseckani beli luk na maslinovom ulju, ali pazite da ne zagori. Čim luk omekša, dodajte mu timijan, promešajte i time prelijte polovine paradajza, a zatim sipajte parmezan u debljem sloju. Na svaku polovinu stavite nekoliko kapi maslinovog ulja i pecite oko 15 minuta u rerni zagrejanoj na 100 stepeni. Servirajte kao toplo predjelo.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading