UKUSNO JELO NA KAŠIKU Čorba puna povrća očaraće vas mirisom

Alo.rs

15:00

Zdravi zalogaji 0

Sastojci su jednostavni.

UKUSNO JELO NA KAŠIKU Čorba puna povrća očaraće vas mirisom
Shutterstock

Čorba od celera sa knedlama

Sastojci:

400 g celera

100 g maslaca

1,5 litara vode ili supe

1 veći krompir

kašičica soli

kašičica vegete

malo bibera

kašika brašna

Za knedle:

2 jajeta

60 g brašna

50 ml mleka

Priprema:

Celer oljuštiti i iseći na sitne kockice. U šerpi istopite 50 g maslaca, pa dodajte celer da se prži. Kad je upola propržen, nalijte ga vodom ili pripremljenom supom, a zatim dodajte oljušćen krompir. Kada celer i krompir omekšaju, izvadite ih, a vodu u kojoj su se barili ne prosipajte. Zatim ih ispasirajte, vratite u lonac i nastavite sa kuvanjem. Nakon nekog vremena dodajte kašičicu soli, kašičicu mešavine začina i malo belog bibera. Zatim zagrejte 50 g maslaca, pa u to dodajte kašiku belog brašna. Ova zaprška mora ostati bela. Zapržiti njome čorbu i ostavite je da polako vri. U ovu čorbu treba zakuvati knedle, koje se prave na sledeći način: od 2 belanca napravite gust sneg u koji ćete dodati 40 g brašna i prstohvat soli. Ako je previše retko, dodajte još malo brašna da bi knedle uspele. Kašičicom sipajte knedle u ključalu čorbu i kuvajte desetak minuta. Na kraju umutite žumanca sa nekoliko kašika čorbe i sipajte u šerpu da proključa. Po želji dodajte malo pavlake, mleka ili soka od limuna.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading