DORUČAK KAKVOG NEMA Oduševiće vas ukus palente sa patlidžanom
Lako se sprema, a brzo jede.
Palenta sa patlidžanom
Možda vas zanima:

KAO KREMASTI PRILOG ILI GLAVNO JELO Palenta s belim lukom i ruzmarinom - SAVRŠENSTVO!
Uvidećete da je preukusno.

ODLIČNO ZASITI, A JEFTINA Palenta sa mlekom i parmezanom, savršen obrok za sve generacije
Brzo jelo koje može da bude doručak ili večera.

GRČKA MUSAKA OD PATLIDŽANA Toliko je ukusna da nećete ni primetiti da meso nedostaje
Uživajte u bogatim ukusima ove grčke musake sa patlidžanom koja spaja sočne kolutove patlidžana sa aromatičnim sosom od mesa i začina

OMLET SA SPANAĆEM Zdrav doručak koji će vas držati sitim nekoliko sati
Sigurni smo da ste više puta čuli da je doručak najvažniji obrok u toku dana i da ga nikako ne treba preskakati, zato vam predlažemo ovaj jednostavni recept za jaja sa spanaćem.
Sastojci:
ulje
1 patlidžan
4 kašike belog vina
1 šoljica seckanog paradajza
6 kašika vode
4 kašike umaka od paradajza
so, biber, origano
palenta
maslac
Priprema:
Skuvajte palentu, pa ubacite nekoliko kockica maslaca. Zagrejte ulje na tiganju, pa dodajte patlidžan. Pecite oko 15 minuta. Ocedite ulje pomoću ubrusa. U tiganj dodajte umak od paradajza i vino, pa kuvajte oko dva minuta. Dodajte naseckan paradajz, šest kašika vode, origano i so. Kuvajte pet minuta, pa umakom prelijte kremastu palentu.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

PUDING SA JABUKAMA ZA PRAVE SLADOKUSCE Lagani voćni desert koji će vas osvežiti u trenu
Mirisan desert neponovljivog ukusa.

MAČA LATE Zdrav i ukusan napitak razbudiće vas u momentu, za savršeno jutro
Umesto kokosovog, možete da sipate bilo koje biljno mleko.

ZAPEČENE PALAČINKE SA JABUKAMA Klasik na drugačiji način, ukusa koji priča priče
Sočne i slasne, zamirisaće cela kuća.

VEGANSKA TORTA BEZ PEČENJA Miriše na kokos i budi sva čula, a uspeva bukvalno svima
Neodoljiva poslastica gotova za tili čas, a osvaja od prvog zalogaja.

KAKO DA NAPRAVITE DOMAĆI MAJONEZ? Treba vam samo 5 minuta, a biće još ukusniji i zdraviji
Priprema je laka, a ukus neverovatan.
Komentari (0)