DORUČAK KAKVOG NEMA Oduševiće vas ukus palente sa patlidžanom
Lako se sprema, a brzo jede.
Palenta sa patlidžanom
Sastojci:
ulje
1 patlidžan
4 kašike belog vina
1 šoljica seckanog paradajza
6 kašika vode
4 kašike umaka od paradajza
so, biber, origano
palenta
maslac
Priprema:
Skuvajte palentu, pa ubacite nekoliko kockica maslaca. Zagrejte ulje na tiganju, pa dodajte patlidžan. Pecite oko 15 minuta. Ocedite ulje pomoću ubrusa. U tiganj dodajte umak od paradajza i vino, pa kuvajte oko dva minuta. Dodajte naseckan paradajz, šest kašika vode, origano i so. Kuvajte pet minuta, pa umakom prelijte kremastu palentu.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
KAO KREMASTI PRILOG ILI GLAVNO JELO Palenta s belim lukom i ruzmarinom - SAVRŠENSTVO!
Uvidećete da je preukusno.
ZLATNA PALENTA SA HRSKAVOM KORICOM ZA DORUČAK Miris jutra iz detinjstva
Biće ista kao ona iz bakine kuhinje.
ODLIČNO ZASITI, A JEFTINA Palenta sa mlekom i parmezanom, savršen obrok za sve generacije
Brzo jelo koje može da bude doručak ili večera.
GRČKA MUSAKA OD PATLIDŽANA Toliko je ukusna da nećete ni primetiti da meso nedostaje
Uživajte u bogatim ukusima ove grčke musake sa patlidžanom koja spaja sočne kolutove patlidžana sa aromatičnim sosom od mesa i začina
SALATA SA ŠAMPINJONIMA Brzinsko jelo bez koga se posna trpeza ne može zamisliti, spremite i oduševite goste
Kada se ohladi, vaša salata je spremna za serviranje...
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
ČORBA OD SOČIVA Lagan i neodoljiv obrok koji će vas ugrejati, a sprema se nikad brže
Čorbu možete pripremiti unapred i čuvati u frižideru, ili...
KREM SUPA OD KARFIOLA Jednostavno jelo koje osvaja na prvi zalogaj
Čuvajte karfiol u fioci za povrće, u plastičnoj kesi, do nedelju dana...
Komentari (0)