NAPRAVITE SEBI NAJUKUSNIJI RUČAK Praktično je i da ponesete na posao, svideće vam se
Brz i lak obrok.
Špageti sa bundevom
Sastojci:
2 kašike maslinovog ulja
1 kašičica suve žalfije
1 kg bundeve
2 čena belog luka
1 kašičica mlevene ljute (slatke) paprike
so i biber
2 šolje povrtnog temeljca
250 g testenine
Priprema:
Za vreme koje je potrebno da se testo skuva, pripremite sos od bundeve na sledeći način: U dubokom tiganju (ili u šerpi), na ulju propržite usitnjenu suvu žalfiju. Zatim, stavite na kockice isečenu bundevu. Dodajte joj iseckani beli luk, papriku, so i biber i propržite nekih desetak minuta na srednjoj temperaturi. Nakon toga, nalijte sve povrtnim temeljcem. Kuvajte bundevu oko 20 minuta dok se ne skuva i dok tečnost ne ispari skoro sasvim. Kada se bundeva skuva, ostavite je da se malo prohladi i usitnite je štapnim mikserom. Skuvanu testeninu procedite (nemojte baciti svu vodu, ostavite neoliko kašika da imate čime da razredite sos) i prebacite u šerpu sa sosom od bundeve. Sve promešajte, po potrebi dolijte vode u kojoj se kuvalo testo da dobijete sočno testo u sosu. Na kraju začinite biberom po želji.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
ZDRAVIJI OBROK NE MOŽE BITI Teleća čorba će se svima dopasti
Videćete da je drugačija.
NAJJEDNOSTAVNIJA VEČERA Zdrava PABLOVA salata nema mnogo kalorija
Jedite bez griže savesti.
ZDRAVE I UKUSNE PALAČINKE Sa dodatkom povrća, najukusnije su za doručak
Kad ih budete probali, pravićete ih često.
VRUĆA MEKSIČKA KAFA Razbudiće vas očas posla, a tradicionalno se pije uveče
Uglavnom se dodaje sladoled od vanile, ali možete da zasladite ili aromatizujete po želji.
NAPRAVITE PRAVI DOMAĆI JOGURT: Potrebna su vam samo dva jednostavna sastojka, rezultat je neverovatan
Donosimo vam sjajan i jednostavan recept za domaći jogurt
VEČERA ZA 10 MINUTA Treba vam samo par tortilja i imaćete pravu gozbu
Ko kaže da je za kulinarski specijalitet neophodno provesti u kuhinji nekoliko sati, grdno se prevario.
CEO ŽIVOT POGREŠNO KUVATE PIRINAČ Samo ako ga ovako pripremite, biće kao iz restorana
Koliko vam se samo puta desilo da umesto rastresitog zrna, dobijete gnjecavu smesu?
VEGANSKA TORTA BUDI SVA ČULA Sa avokadom i čokoladom, poći će vam voda na usta
Sve se izblenda i prelije, nema pečenja, a oduševljava na prvi zalogaj.
Komentari (0)