NAPRAVITE SEBI NAJUKUSNIJI RUČAK Praktično je i da ponesete na posao, svideće vam se
Brz i lak obrok.
Špageti sa bundevom
Sastojci:
2 kašike maslinovog ulja
1 kašičica suve žalfije
1 kg bundeve
2 čena belog luka
1 kašičica mlevene ljute (slatke) paprike
so i biber
2 šolje povrtnog temeljca
250 g testenine
Priprema:
Za vreme koje je potrebno da se testo skuva, pripremite sos od bundeve na sledeći način: U dubokom tiganju (ili u šerpi), na ulju propržite usitnjenu suvu žalfiju. Zatim, stavite na kockice isečenu bundevu. Dodajte joj iseckani beli luk, papriku, so i biber i propržite nekih desetak minuta na srednjoj temperaturi. Nakon toga, nalijte sve povrtnim temeljcem. Kuvajte bundevu oko 20 minuta dok se ne skuva i dok tečnost ne ispari skoro sasvim. Kada se bundeva skuva, ostavite je da se malo prohladi i usitnite je štapnim mikserom. Skuvanu testeninu procedite (nemojte baciti svu vodu, ostavite neoliko kašika da imate čime da razredite sos) i prebacite u šerpu sa sosom od bundeve. Sve promešajte, po potrebi dolijte vode u kojoj se kuvalo testo da dobijete sočno testo u sosu. Na kraju začinite biberom po želji.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
ZDRAVIJI OBROK NE MOŽE BITI Teleća čorba će se svima dopasti
Videćete da je drugačija.
NAJJEDNOSTAVNIJA VEČERA Zdrava PABLOVA salata nema mnogo kalorija
Jedite bez griže savesti.
ZDRAVE I UKUSNE PALAČINKE Sa dodatkom povrća, najukusnije su za doručak
Kad ih budete probali, pravićete ih često.
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
ČORBA OD SOČIVA Lagan i neodoljiv obrok koji će vas ugrejati, a sprema se nikad brže
Čorbu možete pripremiti unapred i čuvati u frižideru, ili...
KREM SUPA OD KARFIOLA Jednostavno jelo koje osvaja na prvi zalogaj
Čuvajte karfiol u fioci za povrće, u plastičnoj kesi, do nedelju dana...
POSNE PLJESKAVICE OD OSLIĆA Prave se za tili čas, a ukus im je fenomenalan
Najbolje da ih servirate dok su još tople...
Komentari (0)