POSNI NAMAZ Domaća pašteta od oslića, zdrava i neverovatno ukusna

Trpeza/ V.V.

08:30

Sezonski recepti 0

Sastojke u ovoj pašteti možete povećavati ili smanjivati u zavisnosti od ukusa.

POSNI NAMAZ Domaća pašteta od oslića, zdrava i neverovatno ukusna
Shutterstock

Sastojci:

1 kg fileta oslića

2 crna luka

2-3 veze mladog luka

5 čena belog luka

1 kašičica mlevene paprike

5 listova lovora

1 kašičica kima

1 veza peršuna

100 g prepečenog susama

2 limuna

Sos:

senf

posni majonez

so, biber

Priprema:

Filete oslića kuvati u slanoj vodi u koju treba dodati narendanu koru od 2 limuna, beli luk, lovorov list, biber u zrnu, mlevenu papriku i malo ulja. Posle 20 minuta izvaditi biber, beli luk i lovor i ribu samleti u seckalici. Smesi dodati sitno iseckan crni luk, pera mladog luka naseckana, sok od limuna, sitno iseckan peršun, susam, kim, so i biber po ukusu. Sve dobro promešati i dodati senf i majonez da se pašteta sjedini. Ostaviti u frižideru da se dobro ohladi.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading