POSNI NAMAZ Domaća pašteta od oslića, zdrava i neverovatno ukusna
Sastojke u ovoj pašteti možete povećavati ili smanjivati u zavisnosti od ukusa.
Sastojci:
1 kg fileta oslića
2 crna luka
2-3 veze mladog luka
5 čena belog luka
1 kašičica mlevene paprike
5 listova lovora
1 kašičica kima
1 veza peršuna
100 g prepečenog susama
2 limuna
Sos:
senf
posni majonez
so, biber
Priprema:
Filete oslića kuvati u slanoj vodi u koju treba dodati narendanu koru od 2 limuna, beli luk, lovorov list, biber u zrnu, mlevenu papriku i malo ulja. Posle 20 minuta izvaditi biber, beli luk i lovor i ribu samleti u seckalici. Smesi dodati sitno iseckan crni luk, pera mladog luka naseckana, sok od limuna, sitno iseckan peršun, susam, kim, so i biber po ukusu. Sve dobro promešati i dodati senf i majonez da se pašteta sjedini. Ostaviti u frižideru da se dobro ohladi.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
POSNO MEDENO SRCE Sočni kolač koji osvaja na prvi zalogaj, a priprema nikad lakša!
Zasladite se čuvenim medenim srcem koji vole sve generacije.
POSNI RUČAK Hrskavi oslić u pohu od piva, ovako ukusnu ribu sigurno niste jeli!
Posni ručak ne može da se zamisli bez ribe. Na ovaj način ćete je brzo pripremiti, a biće veoma ukusna.
POSNI KOLAČI Slatke kiflice sa džemom po bakinom receptu, gotove su za 30 minuta!
Prhke slatke kiflice koje se prosto tope u ustima.
POSNA SARMA SA PRAZILUKOM I PIRINČEM Jelo za koje se porodični recept prenosi s kolena na koleno
Posna sarma je obavezna na stolu u dane posta.
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
Komentari (0)