POSNI NAMAZ Domaća pašteta od oslića, zdrava i neverovatno ukusna
Sastojke u ovoj pašteti možete povećavati ili smanjivati u zavisnosti od ukusa.
Sastojci:
1 kg fileta oslića
2 crna luka
2-3 veze mladog luka
5 čena belog luka
1 kašičica mlevene paprike
5 listova lovora
1 kašičica kima
1 veza peršuna
100 g prepečenog susama
2 limuna
Sos:
senf
posni majonez
so, biber
Priprema:
Filete oslića kuvati u slanoj vodi u koju treba dodati narendanu koru od 2 limuna, beli luk, lovorov list, biber u zrnu, mlevenu papriku i malo ulja. Posle 20 minuta izvaditi biber, beli luk i lovor i ribu samleti u seckalici. Smesi dodati sitno iseckan crni luk, pera mladog luka naseckana, sok od limuna, sitno iseckan peršun, susam, kim, so i biber po ukusu. Sve dobro promešati i dodati senf i majonez da se pašteta sjedini. Ostaviti u frižideru da se dobro ohladi.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
POSNO MEDENO SRCE Sočni kolač koji osvaja na prvi zalogaj, a priprema nikad lakša!
Zasladite se čuvenim medenim srcem koji vole sve generacije.
POSNI RUČAK Hrskavi oslić u pohu od piva, ovako ukusnu ribu sigurno niste jeli!
Posni ručak ne može da se zamisli bez ribe. Na ovaj način ćete je brzo pripremiti, a biće veoma ukusna.
POSNI KOLAČI Slatke kiflice sa džemom po bakinom receptu, gotove su za 30 minuta!
Prhke slatke kiflice koje se prosto tope u ustima.
POSNA SARMA SA PRAZILUKOM I PIRINČEM Jelo za koje se porodični recept prenosi s kolena na koleno
Posna sarma je obavezna na stolu u dane posta.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)