Brz zdravi brauni, ovog puta napravljen od kinoe, banana i biljnog mleka SOČAN, NEODOLJIV, ZAVODLJIV
Kinoa može da se koristi u mnoštvu varijanti - slanim slatkim, za ručak, doručak ili veleru a sada briljira kao glavna zvezda deserta.
Čokoladni kinoa brauni
Sastojci:
1/2 šolje sirove kinoe
100 ml javorovog sirupa
50 g putera od lešnika (ili kikirikija)
50 g kakaoa
2 zrele banane
60 ml bademovog mleka (ili nekog drugog biljnog)
70 g čokolade ta kuvanje
1 kašičica praška za pecivo
Priprema:
Kinou ostavite potopljene u vodi preko noći. Potom je procedite i isperite. Proceđenu kinou i sve ostale sastojke sem čokolade pomešajte u blenderu. U smesu umešajte iseckanu čokoladu. Prespite smesu u kalup obložen pek-papirom veličine 20x20cm i dodajte ako želite ostatak komadića čokolade. Pecite na 180 stepeni 20 minuta. Čačkalicom proverite da li je pečeno.
HLEB BEZ KVASCA Gotov je za oko pola sata, a mekan je kao duša
Ostavite da se potpuno ohladi na pre sečenja i serviranja...
POTAŽ OD BUNDEVE I ŠARGAREPE Nema boljeg jela tokom tmurnih i hladnih dana, s razlogom je klasik
Poslužite toplo i pospite pečenim semenkama bundeve
SALATA SA ŠAMPINJONIMA Brzinsko jelo bez koga se posna trpeza ne može zamisliti, spremite i oduševite goste
Kada se ohladi, vaša salata je spremna za serviranje...
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
Komentari (0)